Przepis fitness: Wegańskie Tortille z Komosą Ryżową i Warzywami

Przepis fitness: Wegańskie Tortille z Komosą Ryżową i Warzywami

Zielone jest dobry! Jeśli jesteś jedną z tych osób, które z łatwością zjadają zielone produkty spożywcze, to następujący przepis będzie nie tylko ucztą dla twoich oczu, ale również pysznym rarytasem! Przygotuj z nami wegański przepis na tortille z komosą ryżową, ciecierzycą i innymi zdrowymi składnikami. Zacznijmy!

Składniki na tortille:

  • 260 ml wody
  • 120 g mąki z ciecierzycy
  • 60 g skrobii kukurydzianej
  • 60 g pietruszki
  • szczypta soli

Składniki na nadzienie:

  • 100 g komosy ryżowej
  • 100 g ciecierzycy
  • 100 g papryki
  • 100 g marechewki
  • 100 g wegańskiego sera z orzechów nerkowca lub zwykłego sera
  • pietruszka
  • bezkaloryczny keczup lub inny ulubiony sos jako dodatek

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

Na początek ugotuj komosę ryżową i ciecierzycę według instrukcji. W międzyczasie pokrój ser, marchewki, pomidory oraz pietruszkę na małe kawałki. Po ugotowaniu wymieszaj komosę ryżową i ciecierzycę w dużej misce razem z mieszanką warzywną.

Aby przygotować tortille, wymieszaj wodę, mąkę, skrobię kukurydzianą, pietruszkę oraz szczyptę soli. Przygotuj patelnię z nieprzywierającą powierzchnią, popsikaj ją olejem kokosowym do gotowania w sprayu i podgrzej. Wlej ¼ przygotowanej mieszanki na patelnię i smaż tortille z każdej strony na małym ogniu przez około 2 minuty. Powtórz ten sam proces z pozostałymi 3 tortillami.Na koniec wypełnij tortille przygotowaną mieszanką warzywną z komosą ryżową. Dopraw twoim ulubionym sosem i ciesz się zdrowym, smacznym i bardzo odżywczym posiłkiem!

Przepis fitness: Wegańskie Tortille z Komosą Ryżową i Warzywami
Wartości odżywcze1 porcji (w sumie 4 porcje)
Kalorie387
Białko14 g
Węglowodany52g
Tłuszcze13 g

Wierzymy, że ten wegański przepis na tortille z komosą ryżową pokaże ci, jak interesujący, smaczny i zdrowy może być ten rodzaj kuchni. Jeśli chcesz zainspirować swoich znajomych, nie zapomnij udostępnić im tego przepisu.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *