Białko sojowe

Białko sojowe jest otrzymywane z mąki sojowej, która jest odpylana, czyszczona a następnie suszona. Proces ten powoduje, że w białku sojowym jest niemal 90% białka, które jest wzbogacane aminokwasami BCAA, BCAA, argininą i glutaminą. Jest ono bardzo popularne wśród sportowców cierpiących na nietolerancję laktozy oraz wśród wegetarian. Białko sojowe ma zdolność zwiększania wydzielania hormonu tyroksyny, która przyspiesza przemianę materii. Nadaje się ono do użytku przed treningiem, w jego trakcie lub po treningu. 

 

 

Białko sojowe i jego zalety

  • zawiera prawie 90% białka
  • bogate w BCAA, aminokwasy, argininę i glutaminę
  • wspomaga rozwój mięśni oraz ich regenerację
  • przyspiesza metabolizm
  • jest odpowiednie dla osób z nietolerancją laktozy oraz dla wegetarian
  • odpowiednie przed treningiem, w trakcie treningu i po
Pokaż więcej
Nie możemy odnaleźć pasujących produktów do zaznaczenia.