Używamy cookies aby ułatwić korzystanie ze sklepu. Zgodnie z dyrektywą dotyczącą prywatności w sieci, musimy zapytać o Twoją zgodę na zapisywanie plików cookies. Szczegóły znajdziesz w Polityce prywatności
Białko izolat
Białko izolat to suplement białkowy, który cechuje się zawartością białka przekraczającą 90%. Izolaty są otrzymywane w procesie mikrofiltracji bądź metodą wymiany jonów. Izolaty otrzymywane w procesie mikrofiltracji są uważane za najczystszą formę białka serwatkowego. Laktoza i tłuszcz są usuwane z białek otrzymywanych dzięki temu procesowi za pomocą ceramicznych filtrów. Po zakończeniu tego procesu, białka pozostają w swoim pierwotnym, niezmienionym stanie, a także nie zawierają chemikaliów. Mikrofiltrowany izolat białkowy jest niemal zupełnie pozbawiony tłuszczu i laktozy , a także ma wyższą zawartość białka niż koncentrat serwatkowy. Jest on łatwo przyswajany, smaczny i zawiera dużo BCAA - aminokwasów o łańcuchu rozgałęzionym.Izolat białkowy otrzymywany za pomocą wymiany jonów oddziela białka w oparciu o ich ładunek elektryczny. Jest on również dobrze rozpuszczalny i nie zawiera laktozy ani tłuszczu. Zawiera o około 5% więcej białka niż izolat mikrofiltrowany. Jest odpowiedni dla osób, które mają problemy trawienne.
Izolat białkowy otrzymywany przez mikrofiltrację i jego zalety
- ma wysoką zawartość białka
- zawiera dużo BCAA
- łatwy do strawienia i do przyswojenia
- nie zawiera tłuszczu
- nie zawiera laktozy
- ma dobry smak
Izolat białkowy otrzymywany metodą wymiany jonów i jego zalety
- ma wysoką zawartość białka
- wysoka zawartość BCAA
- łatwostrawny i łatwy do przyswojenia
- nie zawiera tłuszczu
- nie zawiera laktozy
- ma dobry smak