Protein Soy Isolate jest izolatem białka sojowego o 86% zawartości białka. Ponadto, ma mało węglowodanów i tłuszczu, ale za to bardzo dużo BCAA. Jest białkiem idealnym dla wegetarian oraz osób z nietolerancją laktozy. Jako iż jest białkiem roślinnym o małej zawartości tłuszczu, pomaga zmniejszyć ilość cholesterol w diecie. Jest również odpowiedni dla diet redukcyjnych.
(Darmowa DOSTAWA przy zamówieniach powyżej 199.00 zł)
Soy Protein Isolate: aż do 86% białka dla wegetarian oraz osób z nietolerancją laktozy
Soy Protein Isolate jest izolatem białka sojowego, który jest świetnym sposobem na wsparcie osób z nietolerancją laktozy oraz wegetarian. Ponieważ jest to białko roślinne z małą zawartością tłuszczu, spożywanie takiego białka sojowego pomaga zmniejszyć stosunek cholesterolu w diecie i tym samym ryzyko choroby serca. Białko sojowe nie ma wpływu na przybieranie na wadze, w przeciwieństwie do białka serwatkowego.
Białko to jest bogate w białko - aż do 86%, BCAA, glutaminę i argininę. Źródłem dla wytwarzania białka sojowego są nasiona soi warzywnej, które po zmieleniu zmieniają się w mąkę. Jednakże, mąka jest wciąż bogata w tłuszcze i węglowodany podobnie jak w białko, dlatego poprzez zastosowanie specjalnych technik wytwarzania koncentratu, możliwe jest wyizolowanie samego białka. Stopień wyizolowania białek oraz zastosowane techniki pozwalają na dalsze wykorzystanie białka. W procesie produkcji stosowane jest wypłukiwanie soi, co usuwa węglowodany oraz zwiększa stężenie glutaminy i argininy. Jest ono odpowiednie dla wegetarian lub wszystkich tych osób, które po prostu nie życzą sobie spożywania produktów pochodzenia zwierzęcego. Białko sojowe jest idealne do stosowania w trakcie diet niskokalorycznych - dzięki niemal zerowej zawartości węglowodanów i tłuszczów.
Protein Soy Isolate j jego zalety
- zawiera aż do 86% białek
- bogaty w glutaminę, argininę oraz BCAA
- ubogie w tłuszcze oraz węglowodany
- odpowiednie dla wegetarian oraz osób z nietolerancją laktozy
- idealne przy dietach redukcyjnych
- działa przeciwrakowo
- diety bogate w soję zmniejszają ryzyko zawału serca
- przyspiesza metabolizm
Składniki
Izolat białka sojowego, kakao w proszku, aromat czekoladowy, słodziki: sukraloza (E955), acesulfam K (E950).
Sposób użycia
Wlej 250-350 ml wody lub mleka do jednego z naszych shakerów (im mniej płynu użyjesz, tym gęstszy będzie napój). Dodaj 1 miarkę (30 g) białka, potrząśnij i napój już jest gotowy do picia. Spożywaj 2-3 razy dziennie.
Oświadczenie o alergenach:
Zawiera soję.
Informacje żywieniowe
Informacje żywieniowe | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1632 kJ / 384 kcal |
Tłuszcze | 1,5 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 6,1 g |
Cukry | 0,2 g |
Białko | 86,g |
Aminokwasy egzogenne | w 100 g |
---|---|
izoleucyna | 4,80 |
leucyna | 8,10 |
lizyna | 6,20 |
metionina | 1,30 |
fenyloalanina | 5,20 |
treonina | 3,80 |
tryptofan | 1,30 |
walina | 5,00 |
Aminokwasy endogenne | v 100 g |
---|---|
histydyna | 2,60 |
alanina | 4,20 |
arginina | 7,50 |
Kwas asparaginowy | 11,50 |
cysteina | 1,30 |
Dodatek glutaminowy | 19,00 |
Glycine | 4,10 |
Proline | 5,10 |
seryna | 5,20 |
tyrozyna | 3,80 |
hydroksyproliny | 0,00 |
Ostrzeżenie
Suplement żywieniowy. Produkt ten nie jest substytutem dla zróżnicowanej i zbilansowanej diety. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze poniżej 25 °C. Chronić przed mrozem oraz bezpośrednim światłem słonecznym.
Jest nieodpowiedni dla dzieci oraz ciężarnych i karmiących własnym mlekiem kobiet. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Producent nie ponosi odpowiedzialności za szkody spowodowane niewłaściwym użytkowaniem lub przechowywaniem. Nie przekraczać zalecanej dawki dziennej. Minimalny okres trwałości jest podany na opakowaniu.
Izolat białka sojowego 1000 g - GymBeam
Recenzja produktu
Ocena całkowita
klienta zweryfikowanego
86.2 %
Najbardziej przydatna pozytywna recenzja produktu
Najbardziej przydatna negatywna recenzja produktu
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.