Przepis fitness: Komosa ryżowa ze smażonym tofu, warzywami i awokado

Przepis fitness: Komosa ryżowa ze smażonym tofu, warzywami i awokado

Wolisz zdrową żywność od gotowych dań, nawet jeśli brakuje Ci czasu? W takim razie jesteś we właściwym miejscu! Oto doskonały, szybki przepis, który spełni wszystkie wymagania zdrowego i pożywnego posiłku. Spróbuj komosy ryżowej ze smażonym tofu, warzywami i awokado. Od razu się w niej zakochasz. Przejdźmy zatem do konkretów!

Składniki:

Składniki na wege komosę ryżową

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

Komosę ryżową płuczemy pod zimną wodą i mieszamy z warzywami. Gotujemy ją w 400 ml osolonej wody do miękkości. W międzyczasie dokładnie osuszamy tofu papierowym ręcznikiem i kroimy je w kostkę. Mieszamy tofu z sosem sojowym, syropem, i skrobią kukurydzianą. Następnie obsmażamy je z każdej strony (około 2 minuty) na patelni posmarowanej oliwą z oliwek. Ugotowaną komosę ryżową i warzywa doprawiamy solą, czarnym pieprzem i sokiem z limonki. Podajemy komosę ryżową ze smażonym tofu, awokado i posiekaną kolendrą. Bon appetite!

Przepis fitness: Komosa ryżowa ze smażonym tofu, warzywami i awokado

Wartości odżywcze

1 porcja (łącznie 2 porcje)

Kalorie576
Białko28 g
Węglowodany71 g
Tłuszcz20 g

Wierzymy, że spodoba Ci się ten szybki przepis na komosę ryżową z tofu i warzywami, zwłaszcza gdy brakuje Ci czasu, a tęsknisz za czymś zdrowym i pożywnym. Jeśli masz wokół siebie osoby, które dążą do zdrowego stylu życia, nie zapomnij przesłać im tego przepisu.

Zapraszamy do dzielenia się swoimi przepisami na portalach społecznościowych, oznaczając je #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *