Przepis fitness: wegańskie ciasto z czarnej fasoli

Przepis fitness: wegańskie ciasto z czarnej fasoli

A co powiesz na soczyste ciasto brownie bez mąki? Przygotowaliśmy dla Ciebie pyszny przepis fitness wegańskie brownie z czarnej fasoli z polewą orzechową o niesamowicie pysznym smaku. Co więcej, jedna porcja zawiera do 21 g białka. Na co więc czekasz? Pieczemy!

Składniki na ciasto:

  • 850 g czarnej fasoli (4 puszki umytej i osuszonej fasoli)
  • 360 ml mleka migdałowego
  • 140 g daktyli
  • 60 g kakao w proszku
  • 50 g migdałów
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego
  • 1 łyżka wanilii w proszku
  • szczypta soli

Składniki na polewę:

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

Na początku odpowiednio myjemy i osuszamy fasolę. Następnie mieszamy wszystkie składniki na ciasto – fasolę, mleko, daktyle, kakao, migdały, wiórki kokosowe, olej, wanilię w proszku i sól – aż do uzyskania gładkiego ciasta. W międzyczasie przygotowujemy formę do pieczenia chleba i wykładamy ją papierem do pieczenia. Ciasto wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 ℃, pieczemy około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika, należy pozostawić brownie do ostygnięcia w formie do pieczenia. W międzyczasie przystępujemy do przygotowania polewy orzechowej, mieszając wodę z masłem orzechowym w proszku. Jeśli ciasto wystygnie dostatecznie, dzielimy je na 6 części, polewamy polewą i syropem czekoladowym i gotowe do podania.

Ciasto brownie może pozostać w lodówce przezkilka dni, więc można je spożywać jako zdrowe śniadanie nawet przez cały tydzień.

Przepis fitness: wegańskie ciasto z czarnej fasoli
Wartości odżywczena 1 porcję (łącznie 6 porcji)
Kalorie290
Białko17.6 g
Węglowodany34.5 g
Tłuszcze11.5 g

Spodobał Ci się niesamowity smak tego wegańskiego ciasta brownie? Pozwól swoim przyjaciołom również spróbować tego przepisu fitness, udostępniając im go!

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *