Przepis fitness: Meksykańska zupa fasolowa z kolendrą i chrupiącą tortillą

Przepis fitness: Meksykańska zupa fasolowa z kolendrą i chrupiącą tortillą

Choć połączenie fasoli, warzyw i kolendry może wydawać się dziwne, nie daj się zniechęcić. Gwarantujemy, że będziesz mile zaskoczony. Potrawa nie jest jest trudna w przygotowaniu, a użyte składniki nadają zupie mnóstwo smaku. Świetnie nadaje się jako szybki gorący posiłek na obiad lub kolację.

Składniki:

Przepis fitness: Meksykańska zupa fasolowa z kolendrą i chrupiącą tortillą - składniki

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

W garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy drobno posiekaną cebulę oraz posiekany lub wyciśnięty czosnek.

Przepis fitness: Meksykańska zupa fasolowa z kolendrą i chrupiącą tortillą - smażona cebula

Mieszankę warzyw (my użyliśmy mrożonych, ale możesz też użyć świeżych warzyw) przekładamy do blendera razem z fasolą gotową do spożycia.

Meksykańska zupa fasolowa z kolendrą i chrupiącą tortillą - przed wymieszaniem składników

Wszystko razem dokładnie miksujemy.

Meksykańska zupa fasolowa z kolendrą i chrupiącą tortillą - baza warzywna

Mieszankę dodajemy do garnka z podsmażonymi składnikami, doprawiamy solą lub czarnym pieprzem i zalewamy bulionem. Gotujemy wszystko razem przez 15 minut. Jeśli zupa wydaje się zbyt gęsta, dodaj odrobinę wody.

Bierzemy tortillę, kroimy ją na małe kawałki i smażymy je na suchej patelni. Gdy zupa będzie już przygotowana, podajemy ją w miseczkach, dekorujemy kolendrą i tortillą i danie jest gotowe do podania.

Meksykańska zupa fasolowa z kolendrą i chrupiącą tortillą

Wartości odżywcze

1 porcja (łącznie 2 porcje)

Wartość energetyczna330 kcal
Białko12 g
Węglowodany35 g
Tłuszcze12 g
Błonnik17 g

Dzisiejsza zupa z pewnością Cię rozgrzeje, a dzięki swoim składnikom zaspokoi również Twój żołądek. W trakcie podawania to od Ciebie będzie zależało, czy posypiesz ją kolendrą czy nie.

Zapraszamy do dzielenia się z nami swoimi kreacjami w mediach społecznościowych, oznaczając je #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *