Przepis fitness: Curry z dyni z podsmażanym tofu i ryżem jaśminowym

Przepis fitness: Curry z dyni z podsmażanym tofu i ryżem jaśminowym

Dość często używamy warzyw jako głównego składnika naszych przepisów. Nie tylko dlatego, że są pożywne, ale także dla zróżnicowania smaków i kolorowego wyglądu. Nasz nowy przepis ucieszy więc Twoje kubki smakowe, tabele kalorii i oczy! Przygotujmy to wegetariańskie curry z dyni Hokkaido z podsmażanym tofu i ryżem jaśminowym.

Składniki:

Składniki na curry z dynią i tofu

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

Przygotowujemy ryż w proporcji 1:2 z wodą. W międzyczasie, kroimy cebulę i podsmażamy ją na ghee. Następnie dodajemy curry w proszku, czarny pieprz i szczyptę soli. Myjemy dynię, kroimy ją na pół i oczyszczamy z pestek. W dalszej kolejności kroimy ją w kostkę razem ze skórką. Dodajemy dynię do cebuli i zalewamy około 200 ml wody. Gotujemy curry pod przykryciem przez około 15–20 minut aż dynia zacznie mięknąć. Bierzemy połowę mieszanki i blendujemy ją na gładką masę. Przekładamy mieszankę dyniową z powrotem na patelnię i dodajemy pokrojoną paprykę. Podsmażamy tofu osobno na oleju z oliwek. Podajemy curry z tofu, ryżem i posypane nasionami. Bon appétit!

Przepis fitness: Curry z dyni z podsmażanym tofu i ryżem jaśminowym

Wartości odżywcze

1 porcja (łącznie 2 porcje)

Kalorie614,5
Białko27 g
Węglowodany92 g
Tłuszcz14,5 g
Błonnik4 g

Wierzymy, że spodoba Ci się nasze curry Hokkaido z tofu i ryżem jaśminowym. Zachwyć swoich bliskich, wysyłając im ten przepis.

Zapraszamy do dzielenia się swoimi przepisami na portalach społecznościowych, oznaczając je #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *