Unikasz zup, bo sprawiają, że szybko jesteś po nich głodny? Tak się nie stanie w tym przypadku. Dzięki fasoli i makaronowi białkowemu jest ona pełna białka i doskonale cię nasyci. Jest w niej także masa bogatych w błonnik warzyw. To czyni z niej pożywną zupę, która doskonale smakuje i ma urzekający aromat. Doskonała na lunch i kolację.
Składniki:
- 400 g krojonych pomidorów w puszce
- 300 g czarnej fasoli
- 150 g makaronu białkowego
- 150 g selera naciowego
- 4 ząbki czosnku
- 2 średniej wielkości marchewki
- 2 łyżki oliwy
- 1,5 litra bulionu warzywnego
- 1 cebula
- 1 garść pietruszki + odrobina do ozdoby
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- sól do smaku
- mielony czarny pieprz do smaku
Te produkty mogą Cię zainteresować:
Sposób przygotowania:
Posiekaj drobno czosnek i cebulę, posiekaj marchewkę i seler na małe kawałki. Rozgrzej oliwę w dużym garnku, podsmaż cebulę, marchewkę, seler, a po chwili dorzuć też czosnek. Następnie dodaj pomidory w kawałkach, bulion warzywny, opłukaną fasolę, suszoną bazylię i gotuj, dopóki warzywa nie zmiękną. W czasie, gdy zupa będzie się gotowała, wstaw makaron proteinowy do gotowania w osolonej wodzie w osobnym garnku i gotuj zgodnie z instrukcją.
Pod koniec gotowania, dopraw zupę solą i pieprzem i dorzuć do niej garść posiekanej pietruszki. Następnie zdejmij z ognia i wymieszaj z ugotowanym makaronem białkowym. Gotowe. Podczas podawania, posyp ją posiekaną pietruszką dla ozdoby.
Informacje żywieniowe | 1 porcja (przepis na 5 porcji) |
---|---|
Wartość energetyczna | 306 kcal |
Białko | 19 g |
Węglowodany | 40 g |
Tłuszcze | 6 g |
Błonnik | 8 g |
Ta zupa jest doskonale satysfakcjonująca i na pewno będzie ci smakować. Dzięki łatwemu przygotowaniu każdy może ją przyrządzić w domu.
Podziel się z nami swoimi dziełami na kanałach social media, tagując #gymbeampl.
DODAJ NOWY KOMENTARZ