Przepis fitness: Świeże wegańskie ciasto morelowe

Przepis fitness: Świeże wegańskie ciasto morelowe

Czy Ty też masz ogród pełen pysznych moreli? Użyj ich do przygotowania tego zdrowego, a jednocześnie smacznego i świeżego morelowego ciasta, które jest naprawdę łatwe w przygotowaniu! Ciesz się połączeniem smaku słodkich moreli i waniliowego smaku białka, które wzbogaci ten przysmak o dobrą dawkę białka. Przygotujmy je razem!

Składniki:

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

W pierwszej kolejności mieszamy razem wszystkie składniki sypkiepłatki owsiane, sojowy izolat, nasiona chia, proszek do pieczenia i sodę. Mieszamy i dodajemy mleko roślinne. Ciasto dokładnie mieszamy aż do uzyskania jednolitej mieszanki. Przygotowujemy formę do pieczenia, w której upieczemy ciasto (użyliśmy okrągłej formy o średnicy 20 cm) i spryskujemy ją olejem kokosowym w sprayu lub wykładamy papierem do pieczenia. W międzyczasie kroimy morele w plastry, dekorujemy nimi wierzch ciasta i posypujemy kokosem. Delikatnie dociskamy morele tak, aby częściowo zapadły się w cieście. Pieczemy ciasto przez 50 minut w temperaturze 180 ℃. Po upieczeniu, zostawiamy ciasto do ostygnięcia, kroimy i cieszymy się nim!

Fitness recipe: Fresh vegan apricot pie
WARTOŚCI ODŻYWCZEW PRZELICZENIU NA 1 PORCJĘ (ŁĄCZNIE 6 PORCJI)
Kalorie306
Białko23 g
Węglowodany34 g
Tłuszcze7 g

Wierzymy, że już niedługo sam przygotujesz te słodkie, ale zdrowe ciasto morelowe. Jeśli spodobał Ci się ten przepis, wesprzyj go dzieląc się nim z innymi.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *