Przepis fitness: Spaghetti z tempehem i sosem pomidorowym

Przepis fitness: Spaghetti z tempehem i sosem pomidorowym

Szukasz inspiracji na szybki obiad lub kolację, którą możesz łatwo zabrać do pracy lub gdziekolwiek indziej? W takim razie dzisiejszy przepis jest dla Ciebie idealnym wyborem. Zanim spaghetti skończy się gotować, będziesz mieć gotowy sos tempeh. Na koniec wystarczy wymieszać wszystkie składniki i gotowe, nic skomplikowanego. Dodatkowo, niniejszy przysmak jest również całkowicie odpowiedni dla wegan.

Składniki:

Spaghetti z tempehem i sosem pomidorowym - składniki

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

Zaczynamy od ugotowania makaronu spaghetti zgodnie z instrukcją. W międzyczasie przygotowujemy sos. Obieramy i drobno kroimy marchewkę oraz cebulę. Kroimy również tempeh na małe kawałki. Podgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy wszystkie trzy składniki przez 5 minut. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek, chili i oregano. Dodajemy posiekane pomidory, passatę i gotujemy sos przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.

Spaghetti z tempehem i sosem pomidorowym - przygotowanie sosu

Doprawiamy sos solą, mielonym czarnym pieprzem, cukrem trzcinowym, octem winnym z czerwonego wina i drobno posiekaną bazylią. Ugotowany makaron spaghetti al dente mieszamy z przygotowanym sosem. Danie podajemy posypane bazylią i drożdżami odżywczymi.

Spaghetti z tempehem i sosem pomidorowym

Odkryj nasze bestsellery:

Wartości odżywcze 1 porcja (łącznie 3 porcje)
Wartość energetyczna532 kcal
Białko27 g
Węglowodany79 g
Tłuszcze10 g
Błonnik9 g

Jeśli szukasz szybkich i smacznych przepisów, to jest to właściwy wybór. Pamiętaj, że nawet weganie mogą delektować się tym przysmakiem.

Zapraszamy do udostępniania przygotowanych dań w mediach społecznościowych, oznaczając je hashtagiem #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *