Szybkie, odżywcze i smaczne posiłki są naszymi ulubionymi! Wiemy, że twoimi też, więc dlatego wzbogacamy tę kategorię przepisem na warzywne naleśniki z komosą ryżową. Są doskonałe na ciepło oraz na zimno I będziesz mógł się nimi cieszyć nie tylko podczas niedzielnego lunchu ze swoją rodziną, ale również jako zdrową i bogatą przekąską w samochodzie podczas twojej podróży! Przygotujmy je razem!
Do ich przygotowania będziemy potrzebować:
- 200 g cukini
100 g komosy ryżowej
100 g mąki z ciecierzycy
100 g wegańskiego sera z orzechów nerkowca z chilli
- 70 g czerwonej papryki
- 1 małą cebulę
- kilka gałązek pietruszki
bezkaloryczny keczup i rukolę
Przygotowanie:
Na początek musisz ugotować komosę ryżową według instrukcji. W międzyczasie pokrój drobno cukinię, paprykę oraz cebulę i rozgnieć ser z orzechów nerkowca widelcem. Kiedy komosa ryżowa będzie ugotowana, możemy wymieszać ją razem z pokrojonymi warzywami, serem z orzechów nerkowca, posiekaną pietruszką, solą, czarnym pieprzem i mąką w dużej misce. Następnie kształtujemy naleśniki z mieszanki wilgotnymi dłońmi. Przygotuj patelnię z nieprzywierającą powierzchnią i popsikaj ją olejem w sprayu. Smaż przygotowane naleśniki do momentu, aż zrobią się złote z obu stron. Posyp je rukolą, dopraw keczupem i ciesz się ich doskonałym smakiem

Wartości odżywcze 1 porcji (w sumie 2 porcje) | ||||
---|---|---|---|---|
Kalorie |
Białko |
Węglowodany |
Tłuszcze |
|
595 |
23 g |
64 g |
26 g |
Wierzymy, że już niedługo przygotujesz ten zdrowy delikates w formie warzywnych naleśników z komosą ryżową. Jeśli podobał ci się ten przepis, nie zapomnij wspomóc go poprzez udostępnienie.