Przepis fitness: Kremowa zupa z soczewicy z pestkami dyni

Przepis fitness: Kremowa zupa z soczewicy z pestkami dyni

W chłodny, jesienny dzień nie ma nic lepszego niż ciepła, kremowa zupa. Kochamy ją za proste przygotowanie i doskonały smak, którego po prostu nie da się zamienić. Dodatkowo, kiedy jest ona odżywcza i sycąca, to nic nas nie powstrzyma. Przygotowaliśmy dla ciebie prepyszny przepis na kremową zupę z czerwonej soczewicy z pestkami dyni. Łączy ona wszystkie zalety, które oferują świeże warzywa i pełne składników odżywczych rośliny strączkowe. Zacznijmy gotować!

Składniki:

Składniki na gęstą i kremową zupę z soczewicy

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

Sauté posiekaną cebulę, czosnek i wszystkie przyprawy w garnku na ghee. Następnie dodaj pokrojone marchewki i podsmaż przez chwilę. W międzyczasie wypłucz soczewicę, dodaj ją do garnka razem z bulionem warzywnym i dodaj 500 – 700 ml gorącej wody. Gotuj zupę przez około 30 minut, aż do miękkości soczewicy i marchewki. Kiedy zupa będzie gotowa, zmiksuj ją blenderem ręcznym. Przed podaniem upraż pestki dyni na patelni i podawaj zupę z pestkami lub przyozdób ją śmietanką i chilli w proszku. Smacznego!

Przepis fitness: Kremowa zupa z soczewicy z pestkami dyni

Wartości odżywcze

1 porcja bez śmietanki (w sumie 4 porcje)

Kalorie368
Białko21 g
Węglowodany54 g
Tłuszcz6 g
Błonnik7 g

Wierzymy, że ta kremowa zupa z soczewicy umili ci dzień. Jeśli ten przepis wpadł ci w oko, podziel się nim z rodziną i znajomymi.

Nie wahaj się podzielić się z nami swoim dziełem w mediach społecznościowych i otaguj #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *