Przepis fitness: Gofry z cukinii

Przepis fitness: Gofry z cukinii

Jeśli lubisz słodkie gofry śniadaniowe, z pewnością docenisz tę wytrawną wersję. To ciasto z cukinii, dzięki czemu jest niezwykle wilgotne i aromatyczne. To od Ciebie zależy, z czym połączysz gofry. Świetnie komponują się z jajkiem sadzonym. Doskonale też sprawdzą się z sałatką lub szynką i serem.

Składniki:

Gofry z cukinii - składniki

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

Myjemy cukinię i ścieramy na tarce, a następnie odcedzamy (tzn. solimy i odstawiamy na 10 minut, aby uwolnić nadmiar wody). Następnie wyciskamy płyn i odkładamy cukinię do miski. Dodajemy jajko, białko jaj, mleko, parmezan, mąkę, proszek do pieczenia, sól i czarny pieprz.

Gofry z cukinii - mieszanka na ciasto

Dokładnie mieszamy wszystkie składniki, aby uzyskać ciasto.

Rozgrzewamy gofrownicę, spryskujemy ją olejem do gotowania w sprayu i smażymy ciasto na złoty kolor (około 7-10 minut, w zależności od gofrownicy). Z mieszanki powinny wyjść 3 gofry.

Gofry z cukinii

Odkryj nasze bestsellery:

Wartości odżywcze 1 gofr (łącznie 3 gofry)
Wartość energetyczna244 g
Białko15 g
Węglowodany29 g
Tłuszcze6 g
Błonnik7 g

To od Ciebie zależy, czym udekorujesz gofry; my posypaliśmy je parmezanem i dodaliśmy sałatkę. Możesz również wzbogacić smak gofrów sosami o zerowej zawartości kalorii bez zwiększania ich kaloryczności.

Zachęcamy do udostępniania przygotowanych dań w mediach społecznościowych, oznaczając je hashtagiem #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *