BIO Proszek do pieczenia - Wolfberry
BIO Baking powder służy do zwiększenia objętości i rozjaśnienia tekstury ciast i deserów. Nie zawiera fosforanów i jest naturalnie bezglutenowy. Nie ma smaku i można go używać jako substytutu drożdży, który pozostawia niepożądany smak podczas pieczenia.
(Darmowa DOSTAWA przy zamówieniach powyżej 199.00 zł)
BIO Proszek do pieczenia - naturalnie bezglutenowy proszek bez fosforanów
BIO bezfosforanowy proszek do pieczenia, który służy do zwiększenia objętości i rozjaśnienia tekstury ciast i deserów. Działa na zasadzie uwalniania do ciasta dwutlenku węgla, który tworzy bąbelki doskonale napowietrzające ciasto. Proszek jest naturalnie bezglutenowy, nie ma smaku i można go używać jako klasycznego proszku do pieczenia. Jest odpowiedni jako substytut drożdży, który pozostawia niepożądany smak podczas pieczenia.
BIO Proszek do pieczenia & jego zalety
- jakość BIO
- zwiększa objętość i rozjaśnia teksturę ciasta
- bezglutenowy i bezfosforanowy
- służy jako substytut drożdży
Składniki
BIO skrobia kukurydziana, regulator kwasowości - kamień winny w proszku (winian potasu) 27,4%, soda oczyszczona (wodorowęglan sodu - E500)
Tabela wartości odżywczych
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1004 kJ / 253 kcal |
Tłuszcze | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 44 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 17.5 g |
BIO Proszek do pieczenia - Wolfberry
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.