Przepis fitness: Ciasto śliwkowe w kubku na śniadanie

Przepis fitness: Ciasto śliwkowe w kubku na śniadanie

Jeśli robić śniadanie, to tylko smaczne i odżywczo zbilansowane jedzenie. Przynajmniej staramy się przestrzegać tej zasady, więc dodaliśmy szybkie ciasto śliwkowe w kubku do naszej kolekcji przepisów na śniadanie. Ma ono doskonały, delikatny smak, który dobrze komponuje się z poranną kawą lub herbatą! Nie możemy się doczekać tego śniadania!

Składniki:

*1 szklanka ma pojemność 250 ml

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

Na początku mieszamy wszystkie składniki w proszku w miscemąkę, proszek do pieczenia, białko, ksylitol i cynamon. Mieszamy dokładnie i dodajemy płynne składniki – wodę, proteinela, olej, krople smakowe. Ciasto dobrze mieszamy trzepaczką i wlewamy do formy do pieczenia (użyliśmy 30 x 18 cm) wyłożonej papierem do pieczenia lub spryskanej sprayem do gotowania. Następnie kładziemy umyte, wydrylowane i pokrojone śliwki na ciasto, które delikatnie wciskamy w ciasto. Pieczemy ciasto przez 30 minut w temperaturze 175 ℃, a następnie przez kolejne 10 minut w temperaturze 150 ℃. Na koniec, możemy użyć proteinela wymieszanej z mlekiem jako polewy. Bon appetite!

Przepis fitness: Ciasto śliwkowe w kubku na śniadanie
WARTOŚĆ ODŻYWCZAW 1 SZTUCE (ŁĄCZNIE 12 SZTUK)
Kalorie161
Białko9 g
Węglowodany23 g
Tłuszcz4 g

Wierzymy, że wkrótce poczęstujecie się tym prostym ciastem śliwkowym na śniadanie. Jeśli spodobał ci się przepis, będzie nam miło, jeśli go wesprzesz poprzez udostępnienie.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *