aloguj się
Web - Chrumkavé slivkové crumble

Przepis fitness: Chrupiące ciasto śliwkowe z kruszonką

Smakowite śniadanie, popołudniowy deser do kawy czy słodka kolacja? Ten przepis na Chrupiące ciasto śliwkowe z kruszonką z łatwością sprosta tym wszystkim trzem wymaganiom! Nie omiń tego interesującego deseru pochodzącego z Wielkiej Brytanii i chodź piec z nami!

Składniki na warstwę owocową:

  • 450 g śliwek
  • 20 g cukru kokosowego 

  • 10 g skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżka soku z cytryny

Składniki na chrupiącą górną warstwę:

Składniki na chrupiące ciasto śliwkowe z kruszonką

Przygotowanie:

Na początek musimy pozbawić śliwki pestek, drobno je pokroić i wymieszać je z cukrem, skrobią kukurydzianą i sokiem cytrynowym. Przełóż mieszankę do jakiejkolwiek formy do pieczenia i rozprowadź równomiernie. Następnie przygotuj chrupiącą warstwę poprzez wymieszaniemusli, masła z orzechów nerkowca, cukru, oliwy, cynamonu i kardamonu. Posyp tą kruszonką wierzch mieszanki ze śliwkami i piecz ciasto w 170 ° C aż stanie się złoto-brązowe, czyli przez około 25-30.Podawaj ciasto z kruszonką, kiedy jest jeszcze ciepłe z łyżką jogurtu greckiego lub waniliowymilodami! Pycha!

Przepis fitness: Chrupiący ciasto śliwkowe z kruszonką
Wartości odżywcze 1 porcji (5 porcji w całości)

Kalorie

Białko

Węglowodany

Tłuszcz

268

5 g

42 g

8 g

Wierzymy, że już niedługo sam przygotujesz i będziesz się rozkoszować tym nietradycyjnym smakołykiem w postaciCiasta śliwkowego z kruszonką, dokładnie tak jak i my. Jeśli podobał ci się ten przepis, wspomóż go poprzez udostępnienie.