Używamy cookies aby ułatwić korzystanie ze sklepu. Zgodnie z dyrektywą dotyczącą prywatności w sieci, musimy zapytać o Twoją zgodę na zapisywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.
BIO cukier kokosowy - VanaVita
BIO Cukier kokosowy to jedna z najpopularniejszych alternatyw dla tradycyjnego cukru. Jednakże różni się on niezwykłym smakiem, aromatem i barwą, które przypominają nieco karmel. To sprawia, że jest on doskonały do słodzenia twoich ulubionych ciastek, ciast i granoli domowej roboty w nietypowy sposób. Pasuje także do herbaty, kawy, koktajli i może być stosowany do przyprawiania sosów, dressingów i dań azjatyckich.

BIO Cukier kokosowy - naturalna alternatywa dla białego cukru o smaku, aromacie i barwie przypominającej karmel
BIO Cukier kokosowy to naturalny słodzik o najwyższej jakości biologicznej i smaku, aromacie, oraz barwie przypominającej karmel. Pochodzi z nektaru z kwiatów kokosa i jest efektem delikatnego procesowania. Najpierw nektar jest zagęszczany i odparowywany do momentu stworzenia twardej masy krystalicznej. Większe grudki są następnie rozgniatane na drobne kryształki. Jak widzisz, w przeciwieństwie do białego cukru, nie jest on rafinowany. Dzięki tej metodzie zachowuje on maksimum składników odżywczych i naturalny smak. Jest więc wykorzystywany jako alternatywa dla tradycyjnego cukru z buraków. Jednakże z uwagi na jego wygląd, aromat i smak jest często porównywany do cukru trzcinowego.
Wypróbuj go więc do wzbogacenia przygotowywanych przepisów, by wzbogacić je o nietypowy smak. Jest doskonałym dodatkiem do ciast na ciastka i ciasta i można go używać do słodzenia domowej granoli lub musli. Możesz go także dodać do herbaty, kawy, koktajli i innych napojów. BIO Cukier kokosowy nada się jednak także do wzbogacenia przepisów wytrawnych. Można go używać do dressingów, sosów oraz do dań z kuchni azjatyckiej. Nie ma lepszego sposobu, by doprawić Pad Thai, kurczaka Satay lub sosu Bún Bò Nam Bô niż użycie BIO Cukru kokosowego.
Zalety BIO Cukru kokosowego
- naturalna alternatywa dla tradycyjnego cukru
- najwyższa jakość biologiczna
- pochodzi z nektaru z kwiatu kokosa
- ma smak, aromat i barwę przypominającą karmel
- ma podobną słodkość do cukru trzcinowego
- doskonały do przygotowywani ciastek, ciast i granoli
- doskonały do słodzenia herbaty, kawy, koktajli i innych napojów
- można go używać do dressingów do sałatek i dań azjatyckich
Składniki
100% BIO Cukier kokosowy.
Zalecane stosowanie
Stosować jako alternatywę dla cukru.
Informacje żywieniowe
Wartości odżywcze | w 100 g | *RDI na 100 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1661 kJ/ 391 kcal | 19.8 % |
Tłuszcze | 0.01 g | 0 % |
- w tym tłuszcze nasycone | 0 g | 0 % |
Węglowodany | 97 g | 37.3 % |
- cukry | 94 g | 104.4 % |
Błonnik | 0.7 g | - |
Białko | 0.7 g | 1.4 % |
Sól | 0.00 g | 0 % |
*Zalecana dzienna porcja dla przeciętnego dorosłego (8400 kJ/2000 kcal)
Ostrzeżenie
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Wyprodukowany w | EU |
---|---|
Bez opakowania z tworzywa sztucznego | tak |
Height (cm) | 26.50 cm |
Width (cm) | 2.00 cm |
Length (cm) | 15.00 cm |
Waga brutto | 0.52 kg |
Ilość sztuk w opakowaniu | 25 szt. |
Ilość sztuk na palecie | 25 szt. |
Waga netto | 0.50 kg |
HS kod | 21069098: --- Ostatné |
EAN | 8588007570129 |
Bez sztucznego słodzika | tak |
Etykiety produktów | BIO, Vegan |
Bez GMO | tak |
BIO | tak |
Bez glutenu | tak |
Bez laktozy | tak |
Wegetariański | tak |
Wegański | tak |
Mieszanka | czysty |
Forma | proszek |
Kategoria prawna produktu | żywność |
Dystrybutor | GymBeam, s.r.o. Rastislavova 93, 04001 Slovakia |
Główna kategoria | Pozostałe słodziki |
Inne kategorie | Żywność funkcjonalna Aromaty i słodziki Słodziki Produkty bezglutenowe Produkty bez laktozy Produkty wegańskie Produkty wegetariańskie Produkty BIO |
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.
Opakowanie (g) | Cena | Cena promocyjna | Na stanie | |
---|---|---|---|---|
500 g | 29,90zł | 19,90zł |
na stanie
|
Powiadom mnie o dostępności produktu