BIO cukier kokosowy - VanaVita

Ocena:
98 % of 100
98 % (24)
Producent: VanaVita

BIO Cukier kokosowy to jedna z najpopularniejszych alternatyw dla tradycyjnego cukru. Jednakże różni się on niezwykłym smakiem, aromatem i barwą, które przypominają nieco karmel. To sprawia, że jest on doskonały do słodzenia twoich ulubionych ciastek, ciast i granoli domowej roboty w nietypowy sposób. Pasuje także do herbaty, kawy, koktajli i może być stosowany do przyprawiania sosów, dressingów i dań azjatyckich.

Na stanie
19,90zł

BIO Cukier kokosowy - naturalna alternatywa dla białego cukru o smaku, aromacie i barwie przypominającej karmel 

BIO Cukier kokosowy to naturalny słodzik o najwyższej jakości biologicznej i smaku, aromacie, oraz barwie przypominającej karmel. Pochodzi z nektaru z kwiatów kokosa i jest efektem delikatnego procesowania. Najpierw nektar jest zagęszczany i odparowywany do momentu stworzenia twardej masy krystalicznej. Większe grudki są następnie rozgniatane na drobne kryształki. Jak widzisz, w przeciwieństwie do białego cukru, nie jest on rafinowany. Dzięki tej metodzie zachowuje on maksimum składników odżywczych i naturalny smak. Jest więc wykorzystywany jako alternatywa dla tradycyjnego cukru z buraków. Jednakże z uwagi na jego wygląd, aromat i smak jest często porównywany do cukru trzcinowego. 

  

Wypróbuj go więc do wzbogacenia przygotowywanych przepisów, by wzbogacić je o nietypowy smak. Jest doskonałym dodatkiem do ciast na ciastka i ciasta i można go używać do słodzenia domowej granoli lub musli. Możesz go także dodać do herbaty, kawy, koktajli i innych napojów. BIO Cukier kokosowy nada się jednak także do wzbogacenia przepisów wytrawnych. Można go używać do dressingów, sosów oraz do dań z kuchni azjatyckiej. Nie ma lepszego sposobu, by doprawić Pad Thai, kurczaka Satay lub sosu Bún Bò Nam Bô niż użycie BIO Cukru kokosowego. 

  

Zalety BIO Cukru kokosowego

  • naturalna alternatywa dla tradycyjnego cukru
  • najwyższa jakość biologiczna
  • pochodzi z nektaru z kwiatu kokosa
  • ma smak, aromat i barwę przypominającą karmel
  • ma podobną słodkość do cukru trzcinowego
  • doskonały do przygotowywani ciastek, ciast i granoli
  • doskonały do słodzenia herbaty, kawy, koktajli i innych napojów
  • można go używać do dressingów do sałatek i dań azjatyckich  

Składniki

100% BIO Cukier kokosowy. 

  

Zalecane stosowanie 

Stosować jako alternatywę dla cukru.

 

Informacje żywieniowe

Wartości odżywcze w 100 g *RDI na 100 g
Wartość energetyczna 1661 kJ/ 391 kcal 19.8 %
Tłuszcze 0.01 g 0 %
  - w tym tłuszcze nasycone 0 g 0 %
Węglowodany 97 g 37.3 %
  - cukry 94 g 104.4 %
Błonnik 0.7 g -
Białko 0.7 g 1.4 %
Sól 0.00 g 0 %

*Zalecana dzienna porcja dla przeciętnego dorosłego (8400 kJ/2000 kcal)

 

Ostrzeżenie

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.

Więcej informacji
EAN 8588007570129
Forma proszek
Główna kategoria Pozostałe słodziki
Bez opakowania z tworzywa sztucznego tak
Bez sztucznego słodzika tak
Bez GMO tak
BIO tak
Bez glutenu tak
Bez laktozy tak
Wegetariański tak
Wegański tak
Mieszanka czysty
Kategoria prawna produktu żywność
HS kod 21069098: --- Ostatné
Etykiety produktów BIO, Wegański, RO - VANAVITA
Wyprodukowany w EU
Wysokość 26.50 cm
Szerokość 2.00 cm
Długość 15.00 cm
Waga brutto 0.52 kg
Ilość sztuk w opakowaniu 25 szt.
Ilość sztuk na palecie 25 szt.
Waga netto 0.50 kg
Dystrybutor GymBeam, s.r.o. Rastislavova 93, 04001 Slovakia
Inne kategorie Żywność funkcjonalna
Aromaty i słodziki
Słodziki
Diety
Produkty bezglutenowe
Produkty bez laktozy
Produkty wegańskie
Produkty wegetariańskie
Produkty BIO

Ostrzeżenia:

Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.

Recenzje klientów BIO cukier kokosowy - VanaVita
Napisz własną recenzję
Teraz recenzujesz:BIO cukier kokosowy - VanaVita
Twoja ocena
Opakowanie (g) Cena Cena promocyjna Na stanie
500 g 29,90zł 19,90zł
na stanie
Zapytania od klientów
Wpisz pytanie
Wpisz odpowiedź