Przepis fitness: Wegański fudge o smaku słonego karmelu

Przepis fitness: Wegański fudge o smaku słonego karmelu

Czy regularnie kończysz z paczką karmelków w koszyku, będąc w sklepie? Jeśli tak, to czas przygotować je w domu. Ich przygotowanie jest naprawdę proste, a rezultaty są po prostu idealne. Połączenie masła z orzechów nerkowca i słodkiego syropu klonowego doskonale dopełniają kawałki chrupiącej soli. Możesz je jeść samodzielnie, ale smakują także doskonale, jeśli pozwolisz im się rozpuścić w gorącej owsiance.

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

Wymieszaj wszystkie składniki oprócz soli, tak aby połączyły się w gładką masę, czyli masło z orzechów nerkowca, syrop klonowy i olej kokosowy.

Wegański fudge o smaku słonego karmelu - składniki przed wymieszaniem

Następnie weź kwadratową blaszkę albo foremkę (my użyliśmy 24 × 24 cm) i wyłóż całą powierzchnię papierem do pieczenia. Rozprowadź mieszankę równomiernie w foremce i pozostaw do stwardnienia w lodówce na około godzinę. Jeśli nie chcesz czekać tak długo, to włóż ją do zamrażalnika. To skróci czas zastygania o około połowę. Po tym czasie wyjmij papier do pieczenia z foremki i pokrój fudge na 20 równych kawałków. Następnie posyp je odrobiną gruboziarnistej soli i można podawać. Jeśli coś ci zostanie, to pamiętaj przechowywać resztki w lodówce.

Wegański fudge o smaku słonego karmelu
Wartości odżywcze1 kawałek (w sumie 20 kawałków)
Wartość energetyczna95 kcal
Białko1,3 g
Węglowodany9 g
Tłuszcze6 g

Jeśli lubisz sklepowe karmelki, to na pewno musisz wypróbować te domowe. Odrobina gruboziarnistej soli wynosi je na jeszcze wyższy poziom.

Nie wahaj się podzielić z nami swoim dziełem w mediach społecznościowych, tagując #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *