Masło z orzechów nerkowca jest smacznym masłem wyprodukowanym z prażonych orzechów nerkowca. Jest ono naturalnym źródłem białka, węglowodanów i tłuszczu. Ponadto, zapewnia ono wysoką zawartość kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6, błonnika, witamin i minerałów, takich jak witamina E, B, magnez, fosfor, żelazo, cynk, miedź oraz mangan. Jest to 100% masło z orzechów nerkowca bez dodatków, konserwantów, soli, cukru oraz oleju palmowego. Ma wyśmienity oraz wspaniałą konsystencję.
(Darmowa DOSTAWA przy zamówieniach powyżej 199.00 zł)
100% Masło z orzechów nerkowca dostarcza białka, błonnika, witamin oraz minerałów
Masło z orzechów nerkowca jest pysznym masłem orzechowym wyprodukowanym w 100% z prażonych orzechów nerkowca. Jest ono naturalnym źródłem białka, węglowodanów i tłuszczu. Zawiera mniej tłuszczu w porównaniu z innymi masłami orzechowymi. 75% zawartych kwasów tłuszczowych nienasyconych stanowi kwas foliowy, który jest ważny dla prawidłowego funkcjonowania serca w każdej chwili naszego życia. Dobroczynne dla serca tłuszcze jedno- i wielonienasycone znajdujące się w tym maśle, czynią z niego doskonałą przekąskę i pomagają utrzymać zbilansowaną, zdrową dietę. Co więcej, orzechy nerkowca są bogate w tryptofan, niezbędny aminokwas, wymaganego dla zdrowia psychicznego i dobrego snu oraz są bogate w witaminy i minerały, takie jak witamina E, magnez, fosfor, żelazo, cynk, miedź i mangan.
Naturalne orzechy nerkowca są przetwarzane przez mielenie i mieszanie dotąd, aż masło jest miękkie (opcja gładka). Ta procedura wykonywana jest wyłącznie na bazie naturalnej, bez sztucznych dodatków, konserwantów, soli, cukru oraz oleju palmowego. Orzechy nerkowca są prażone przed dalszą obróbką, w celu otrzymania masła o wspaniałym aromacie i konsystencji.
Masło z orzechów nerkowca osłuży do przygotowywania różnych słodkich deserów, kremów, jak również pikantnych nadzień bądź sosów. Może ono zastąpić zwykłe masło, tak więc można smarować nim chleb, chleb bananowy lub do nadawania smaku czy doprawiania różnych koktajli, kremowych napojów lub jogurtów.
Orzechy nerkowca są wspaniałym źródłem:
- minerałów: żelaza, cynku, manganu, miedzi, fosforu, magnezu
- witaminy B
- kwasu foliowego
- wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6
Zalety orzechów nerkowca:
- poprawiają wygląd skóry, włosów i paznokci
- pomagają przy zaparciach
- obniżają poziom cholesterolu
- są odpowiednie przy problemach trawiennych
- są pomocne przy anemii
- korzystne dla układu naczyniowego
- obniżają ciśnienie krwi
- zawierają przeciwutleniacze
- biorą udział w tworzeniu spermy
Masło z orzechów nerkowca i jego zalety
- w 100% naturalny produkt
- nie zawiera dodatków
- nie zawiera cukru, soli ani oleju palmowego
- wspaniałe źródło białka i błonnika
- zwiększona ilość minerałów
- wyśmienity aromat oraz doskonała konsystencja
Składniki
100% prażonych orzechów nerkowca.
Zalecane spożycie:
Jedna łyżeczka 1-2 razy dziennie. Możesz dodawać je do szejków białkowych, twarożku, owsianki, Nadaje się do smarowania lub jako składnik do gotowania i pieczenia.
Informacje żywieniowe
Informacje żywieniowe | in 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 2370 kJ / 566 kcal |
Tłuszcze | 46,9 g |
tłuszcze nasycone | 8,3 g |
Węglowodany | 27,13 g |
cukry | 5,9 g |
Błonnik | 3,3 g |
Białko | 18,2 g |
Sól | 0 g |
Ostrzeżenie
Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie jest odpowiednie dla dzieci, ciężarnych oraz karmiących własnym mlekiem kobiet. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym. Przechowywać poza zasięgiem dzieci. Po otworzeniu, najlepiej zjeść w ciągu trzech miesięcy.
Ostrzeżenie o alergenach: Wyprodukowane w zakładzie przetwarzającym również produkty zawierające mleko, jaja, soję, serwatkę, owoce morza, olej rybi (tran), orzechy laskowe oraz orzechy ziemne.
Masło z orzechów nerkowca - GymBeam
Recenzja produktu
Ocena całkowita
klienta zweryfikowanego
100 %
Najbardziej przydatna pozytywna recenzja produktu
Najbardziej przydatna negatywna recenzja produktu
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.