Przepis fitness: Tradycyjne meksykańskie chili con carne z ryżem

Przepis fitness: Tradycyjne meksykańskie chili con carne z ryżem

Nasze zamiłowanie do egzotycznych potraw jest Ci znane od dawna. Wiemy, że Ty również lubisz próbować tych przepisów. Nieważne, czy dlatego, że przygotowujemy je w zdrowszej wersji, że lubisz próbować nowych rzeczy czy po prostu cenisz sobie dobre jedzenie. Najważniejsze, że przepisy Ci smakują, a my mamy stałą motywację, by tworzyć dla Ciebie nowe. Tym razem przedstawiamy Ci tradycyjne, łagodnie pikantne meksykańskie chili con carne z doskonale zbilansowanymi wartościami odżywczymi.

Składniki na chili:

Pozostałe składniki:

  • ryż
  • limonka
  • kolendra
Składniki na chili con carne

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

Podsmażymy drobno pokrojoną cebulę na oleju aż stanie się półprzezroczysta. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, słodką paprykę, mielony kminek, chili w proszku, mięso mielone i smażymy mieszając od czasu do czasu, aż mięso zbrązowieje. Dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy go z masą mięsną, a następnie dodajemy pokrojone pomidory i bulion wołowy. Mieszamy wszystko dokładnie, przykrywamy pokrywką i dusimy chili przez około 20 minut na małym ogniu. Mieszamy od czasu do czasu podczas duszenia. Następnie dodajemy fasolę, kukurydzę i dusimy chili przez kolejne 5-10 minut. Na koniec doprawiamy solą, przyprawami i kawałkiem wysokiej jakości gorącej czekolady. Chili podajemy z ryżem i świeżą kolendrą. Przed podaniem możesz też dodać na wierzch kilka kropli soku z limonki. Bon appetite!

Przepis fitness: Tradycyjne meksykańskie chili con carne z ryżem
Wartości odżywcze1 porcja bez dekoracji (łącznie 3 porcje)
Kalorie271
Białko30 g
Węglowodany15 g
Tłuszcz10 g

Wierzymy, że nie będziesz długo zwlekać z nowym egzotycznym przepisem na chili con carne, a wkrótce zadowolisz również swoich bliskich. Jeśli podobał Ci się przepis, nie zapomnij się nim podzielić.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *