Przepis fitness: Miękkie brownies z cukinii z czekoladą

Przepis fitness: Miękkie brownies z cukinii z czekoladą

Jeśli też jesteś miłośnikiem brownies, ta zdrowsza wersja popularnej czekoladowej przekąski z pewnością przypadnie Ci do gustu! Wypróbuj przepis na czekoladowe brownies z cukinii, która nadaje im miękkość, ale jest niewyczuwalna w smaku! Przygotujmy razem tę wyjątkową przekąskę!

Składniki:

Składniki - Miękkie brownies z cukinii z czekoladą

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

W pierwszej kolejności ścieramy na tarce o drobnych oczkach cukinię wraz ze skórką, dodajemy jajko, płynny olej kokosowy, miód i mieszamy. Następnie dodajemy suche składniki, takie jak mąka, przesiane kakao, cukier kokosowy i proszek do pieczenia. Ponownie mieszamy i dodajemy więcej wody do ciasta, aby miało bardziej płynną konsystencję. Na koniec dodajemy do ciasta posiekaną czekoladę.

Ciasto na miękkie brownies z cukinii z czekoladą

Wlewamy ciasto do mniejszej formy (my użyliśmy 20×20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy brownies przez około 25 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu odstawiamy je do ostygnięcia, a następnie kroimy i delektujemy się!

Przepis fitness: Miękkie brownies z cukinii z czekoladą
WARTOŚCI ODŻYWCZE 1 SZTUKA (ŁĄCZNIE 9 SZTUK)
Kalorie156
Białko3 g
Węglowodany22 g
Tłuszcz6 g

Wierzymy, że cukiniowa wersja popularnych czekoladowych brownies przypadnie Ci do gustu. Jeśli spodobał Ci się przepis, udostępnij go dalej.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *