Przepis fitness: Makaron proteinowy z sosem Alfredo

Przepis fitness: Makaron proteinowy z sosem Alfredo

Dziś przygotujemy przekąskę, którą mogą cieszyć się nawet weganie. Tofu i mleko roślinne tworzą bazę tego pysznego, kremowego sosu, a przyprawy dodają mu unikalnego smaku. Użyliśmy makaronu proteinowego, co jeszcze podbiło zawartość białka w daniu. Jest to więc idealny posiłek do zjedzenia na przykład po wymagającym treningu ogólnorozwojowym.

Składniki:

Makaron proteinowy z sosem Alfredo - składniki

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

Zacznij od ugotowania makaronu białkowego w posolonej wodzie zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Następnie musisz przygotować groszek. Jeśli masz mrożony lub świeży, ugotuj go do zmięknięcia. Jeśli masz groszek w puszce, odcedź go.

Następnie zacznij przygotowywać sos. Podsmaż czosnek i pokrojone w kostkę tofu na oleju i dodaj mleko sojowe. Przełóż tę mieszankę do blendera i zblenduj aż uzyskasz gęsty sos. Następnie dodaj drożdże odżywcze i wymieszaj jeszcze raz. Następnie dodaj sól, czarny pieprz i sok z cytryny do sosu i wymieszaj wszystko dokładnie.

Na koniec wymieszaj sos z makaronem i groszkiem i podawaj. Możesz także udekorować talerz ulubionymi ziołami.

Makaron proteinowy z sosem Alfredo - sposób przygotowania
Wartości odżywcze 1 porcja (w sumie 2 porcje)
Wartość energetyczna484 kcal
Białko43 g
Węglowodany50 g
Tłuszcze10 g
Błonnik11 g

Ten wegański rarytas jest pełen białka i smaku, więc na pewno przypadnie do gustu każdemu.

Nie wahaj się podzielić z nami swoim dziełem w mediach społecznościowych, tagując #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *