Przepis fitness: Łosoś pieczony w marynacie miodowo musztardowej

Przepis fitness: Łosoś pieczony w marynacie miodowo musztardowej

Dziś przedstawiamy świetny prosty przepis dla każdego, kto chciałby włączyć więcej ryb do swojej diety. Przygotowanie łososia w marynacie miodowo-musztardowej jest niezwykle proste. Możesz wyczarować wspaniały lunch lub kolację na stole w pół godziny. I tylko od Ciebie zależy, z czym go podasz. My zdecydowaliśmy się na sałatkę, ale świetnie smakuje również z ryżem, ziemniakami lub chrupiącym pieczywem.

Składniki:

Przystawki:

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

Myjemy i osuszamy filety z łososia, a następnie rozgrzewamy piekarnik do 180°C. W misce mieszamy musztardę, miód, drobno posiekany czosnek i skórkę z cytryny do smaku. Doprawiamy łososia solą, czarnym pieprzem i spryskujemy oliwą z oliwek. Następnie polewamy go marynatą i smarujemy nią filety ze wszystkich stron.

Łosoś pieczony w marynacie miodowo musztardowej - marynata do łososia

Następnie przenosimy je do naczynia do pieczenia z pozostałą marynatą i pieczemy w piekarniku przez 20 minut. Po upieczeniu przekładamy łososia na talerz i podajemy z umytą sałatą i sosem miodowo-musztardowym ZERO.

Łosoś pieczony w marynacie miodowo musztardowej

Odkryj nasze bestsellery:

Wartości odżywcze

1 porcja bez przystawki (łącznie 2 porcje)

Wartość energetyczna364 kcal
Białko34 g
Węglowodany12 g
Tłuszcze20 g

Z czym podasz łososia? Z sałatą tak jak my, czy może z chrupiącą bagietką?

Zapraszamy do udostępniania przygotowanych dań w mediach społecznościowych, oznaczając je #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *