Dziś przedstawiamy świetny prosty przepis dla każdego, kto chciałby włączyć więcej ryb do swojej diety. Przygotowanie łososia w marynacie miodowo-musztardowej jest niezwykle proste. Możesz wyczarować wspaniały lunch lub kolację na stole w pół godziny. I tylko od Ciebie zależy, z czym go podasz. My zdecydowaliśmy się na sałatkę, ale świetnie smakuje również z ryżem, ziemniakami lub chrupiącym pieczywem.
Składniki:
- 300 g łososia (2×150 g filetów)
- 20 g musztardy dijon
- 20 g miodu
- 2 ząbki czosnku
- drobno starta skórka z cytryny do smaku
- sól do smaku
- czarny pieprz do smaku
- oliwa z oliwek w sprayu
Przystawki:
- sałata
- sos miodowo-musztardowy ZERO do smaku
Te produkty mogą Cię zainteresować:
Sposób przygotowania:
Myjemy i osuszamy filety z łososia, a następnie rozgrzewamy piekarnik do 180°C. W misce mieszamy musztardę, miód, drobno posiekany czosnek i skórkę z cytryny do smaku. Doprawiamy łososia solą, czarnym pieprzem i spryskujemy oliwą z oliwek. Następnie polewamy go marynatą i smarujemy nią filety ze wszystkich stron.
Następnie przenosimy je do naczynia do pieczenia z pozostałą marynatą i pieczemy w piekarniku przez 20 minut. Po upieczeniu przekładamy łososia na talerz i podajemy z umytą sałatą i sosem miodowo-musztardowym ZERO.
Odkryj nasze bestsellery:
Wartości odżywcze | 1 porcja bez przystawki (łącznie 2 porcje) |
---|---|
Wartość energetyczna | 364 kcal |
Białko | 34 g |
Węglowodany | 12 g |
Tłuszcze | 20 g |
Z czym podasz łososia? Z sałatą tak jak my, czy może z chrupiącą bagietką?
Zapraszamy do udostępniania przygotowanych dań w mediach społecznościowych, oznaczając je #gymbeampl.
DODAJ NOWY KOMENTARZ