Przepis Fitness: Wytrawne naleśniki szpinakowe nadziewane ricottą i łososiem

Przepis Fitness: Wytrawne naleśniki szpinakowe nadziewane ricottą i łososiem

Zdrowe, wytrawne naleśniki są w dalszym ciągu wielką tajemnicą dla niektórych z nas. Jednakże kreatywność nie zna granic i wspaniale jest poszerzać swoje horyzonty nowymi smakami i połączeniami. Przepis na naleśniki szpinakowe nadziewane ricottą i łososiem to prawdziwie wykwintne przeżycie, którego nie powinieneś przegapić. Ponadto naleśniki mają dobrze zbilansowane wartości odżywcze, a dzięki użytym składnikom, możesz cieszyć się nimi o każdej porze! Smakują tak samo świetnie, jak sławne naleśniki babci. Przygotujmy je razem.

Składniki:

Składniki na wytrawne naleśniki szpinakowe

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

Rozmroź mrożony szpinak w garnku na kuchence. Następnie wymieszaj go z mąką, jajkiem, czosnkiem, solą i mlekiem. Ciasto na naleśniki powinno być jednolite i odrobinę gęstsze, niż na klasyczne pancakes. Możemy dostosowywać konsystencję przy pomocy mleka lub mąki. Usmaż naleśniki na patelni popsikanej oliwą z oliwek z każdej strony przez około minutę. W międzyczasie wymieszaj ricottę z posiekanym koperkiem i zmielonym czarnym pieprzem. Rozprowadź krem z ricotty na każdym naleśniku, dodaj kawałki łososia i następnie zwiń wszystkie naleśniki. Podawaj naleśniki natychmiastowo po przygotowaniu. Smacznego!

Przepis Fitness: Wytrawne naleśniki szpinakowe nadziewane ricottą i łososiem
Wartości odżywcze1 naleśnik (w sumie 5 naleśników)
Kalorie207
Białko13 g
Węglowodany21 g
Tłuszcz8 g

Wierzymy, że będziesz się rozkoszować tym niekonwencjonalnym połączeniem smaków z przepisu na domowe naleśniki szpinakowe z ricottą i łososiem tak bardzo, jak my. Jeśli podobał ci się ten przepis, nie zapomnij go udostępnić.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *