Przepis fitness: Wegańska tofucznica

Przepis fitness: Wegańska tofucznica

Nie jest niemożliwe, aby weganie mogli się rozkoszować jajecznicą. Wszystko, co musisz zrobić, to wziąć trochę tofu. Przygotowanie tofucznicy jest bardzo proste. W związku z tym możesz ją zrobić rano bez żadnych problemów. Jako nagrodę otrzymasz przepyszne śniadanie, idealne dla osób na diecie niskowęglowodanowej. A jeśli nie jesteś jedną z nich, nie wahaj się rozkoszować tym śniadaniem ze świeżym, chrupiącym chlebem.

Składniki:

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie

Przygotuj patelnię, dodaj olej w sprayu i podgrzej go. Następnie dodaj drobno posiekaną cebulę i podsmaż ją. W międzyczasie przygotujmy tofu. Pokrusz je na małe kawałki i dodaj do cebuli na patelni.

Wegańska tofucznica - przygotowanie

Podsmaż je razem i następnie zacznij stopniowo dodawać wszystkie przyprawy poza czarną solą, czyli kurkumę, czarny pieprz oraz paprykę. Na koniec dodaj śmietankę sojową i wymieszaj wszystko dobrze razem. Kiedy skończysz, czas podawać. Posyp tofucznicę czarną solą, aby dodać jajecznego smaku. Możesz przyozdobić tofucznicę natką pietruszki, kolendrą lub jakimikolwiek innymi ziołami.

Nasza wskazówka: Tofucznica smakuje doskonale z naszym ketchupem słodzonym stewią.

Wegańska "jajecznica" zrobiona z tofu

Wartości odżywcze

1 porcja

Kalorie308
Białko26 g
Węglowodany6 g
Tłuszcze20 g

Tylko od ciebie zależy, co dodasz do tofucznicy. Możemy zdecydowanie polecić świeży, chrupiący chleb. Dajemy temu połączeniu 10/10.

Nie wahaj się podzielić z nami swoim dziełem w mediach społecznościowych i otaguj #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *