Przepis fitness: Placuszki owsiane z jabłkami i cynamonem

Przepis fitness: Placuszki owsiane z jabłkami i cynamonem

Sezon jesienny to zdecydowanie nie tylko rzeczy, które są zrobione z dyni. Właśnie dlatego tym razem wybraliśmy placuszki jabłkowe, które dzięki cynamonowi sprawiają, że cała kuchnia pachnie przepięknie. Poza soczystymi jabłkami baza zawiera również płatki owsiane, które zwiększą proporcję błonnika oraz pomogą stworzyć idealną konsystencję, Oczywiście dodatkowe białko w postaci proszku również jest koniecznością, jako iż pomoże ono zwiększyć zawartość protein. Aby stworzyć idealne doświadczenie kulinarne, po prostu dodaj skarmelizowane jabłka i płynne masło migdałowe podczas podawania.

Składniki:

Składniki do dekroacji:

Placuszki owsiane z jabłkami i cynamonem - składniki

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

Zacznij od przygotowania masy. Weź jabłko, przekrój je na pół, wykrój środek oraz zetrzyj je na grubych oczkach do miski. Następnie dodaj płatki owsiane, jajka, mleko, syrop klonowy i białko oraz wymieszaj, aż masa stanie się jednolita. Dodaj cynamon, zmielony imbir, sodę oczyszczoną i sok z cytryny do ciasta i wymieszaj wszystko razem. Weź patelnię do smażenia (może być również do naleśników), popsikaj jej powierzchnię sprayem do gotowania i smaż placuszki z obu stron na złoty kolor.

Placuszki owsiane z jabłkami i cynamonem - przygotowanie

Przed podaniem będzie trzeba skarmelizować jabłka. Pokrój 100 g jabłka na małe kawałki (możesz je również obrać ze skórki), wymieszaj je z cynamonem i syropem klonowymWłóż na patelnię popsikaną olejem i usmaż na złoty kolor. Kiedy będzie gotowe, możesz podawać.

Podawaj placuszki ciepłe, ze skarmelizowanym jabłkiem i polane odrobiną masła migdałowego, które pomogą stworzyć idealne połączenie smaków.

Placuszki owsiane z jabłkami i cynamonem
Wartości odżywcze1 porcja (w sumie 2 porcje)
Wartość energetyczna447 kcal
Białko22 g
Węglowodany57 g
Tłuszcze13 g
Błonnik7 g

Czy przekonały cię te jesienne placuszki z perfekcyjnym połączeniem jabłek, cynamonu i masła migdałowego? Wypróbuj je i przekonaj się, że staną się twoim nowym śniadaniowym ulubieńcem.

Nie wahaj się podzielić z nami swoim dziełem w mediach społecznościowych tagując #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *