Przepis fitness: Owsianka fermentowana przez noc z orzechami i owocami

Przepis fitness: Owsianka fermentowana przez noc z orzechami i owocami

Możemy dyskutować na temat śniadania i tego, jakie jest ważne, ale każdy zna siebie najlepiej. To ty wiesz najlepiej, czy lubisz jeść śniadanie rano lub, czy wolisz trochę poczekać z pierwszym posiłkiem dnia. Przedstawiamy przepis na owsiankę fermentowaną przez noc, która jest doskonała w obu przypadkach, a ponadto jej przygotowanie nie zajmie ci dużo czasu rano i możesz łączyć jej smaki tak, jak tylko lubisz! Tak praktyczna, pyszna i zdrowa! Więc co ty na to? Bierzmy się do roboty!

Składniki:

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

Wymieszaj płatki owsiane w większej misce z kefirem i wodą. Jeśli mieszanka jest zbyt gęsta, dodaj odrobinę wody. Przykryj miskę talerzem i pozostaw płatki (do sfermentowania) na blacie kuchennym przez 8-12 godzin, najlepiej przez noc. Następnego dnia posłodź owsiankę słodzikiem do smaku i podziel ją na trzy porcje. Dodaj plasterki jabłka i cynamon do pierwszej porcji, liofilizowane truskawki i kakao do drugiej oraz ekstrakt waniliowy i liofilizowane maliny do ostatniej. Możemy również dodać nasiona, białko w proszku lub orzechy do owsianki w zależności od preferencji. Podawaj owsiankę od razu lub przechowujw lodówce przez kilka dni. To takie proste!

Przepis fitness: Owsianka fermentowana przez noc z orzechami i owocami
Wartość odżywcze (całość – 3 porcje)

Kalorie

Białko

Węglowodany

Tłuszcz

279

11 g

44 g

8 g

Wierzymy, że ten przepis na owsiankę fermentowaną przez noc nie tylko ułatwi, ale i sprawi, że poranny cyk będzie przyjemniejszy. Spraw, że poranki twoich znajomych będą lepsze i podziel się z nimi tym przepisem.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *