Pecans są podobne do orzechów włoskich, ale mają słodszy, kremowy smak i pikantny aromat. Są one jednak również doskonałym źródłem zdrowych tłuszczów, białka, witamin i minerałów. Mają wszechstronne zastosowanie i dlatego nadają się do przyrządzania pysznych przepisów na zimno i gorąco.
Pecans - pyszne orzechy o słodkim smaku, pikantnym zapachu i wysokiej wartości odżywczej
Pecans są owocem Carya illinoinensis. Są to orzechy podobne do orzechów włoskich, ale o wydłużonym kształcie, słodszym smaku i pikantnym zapachu. Pecans mogą pochwalić się bogatą zawartością białka oraz kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6. Są one również źródłem prowitaminy A, witaminy B, potasu, wapnia, żelaza i fosforu. Mają wszechstronne zastosowanie w kuchni, dlatego też nadają się do wyrobu smarowideł, masła lub ciastek. Pecans świetnie smakują jako składnik musli śniadaniowych, napojów proteinowych, sałatek warzywnych lub owocowych oraz deserów.
Pecans & ich zalety
- mają słodki smak i pikantny aromat
- stanowią bogate źródło kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6
- zawierają witaminy i składniki mineralne
- mają wszechstronne zastosowanie zarówno w gorących, jak i zimnych potrawach
Tabela wartości odżywczych
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 2970 kJ / 721 kcal |
Tłuszcze | 72 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6.2 g |
Węglowodany | 4.3 g |
w tym cukry | 4.1 g |
Białko | 9.2 g |
Uwaga
Przechowywać w temperaturze poniżej 25 °C i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Produkt może zawierać gluten, soję, orzechy ziemne i sezam.
Orzechy pekan - GymBeam
Recenzja produktu
Ocena całkowita
klienta zweryfikowanego
100 %
Najbardziej przydatna pozytywna recenzja produktu
Najbardziej przydatna negatywna recenzja produktu
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.