Przepis fitness: Meksykańskie tacos z tofu i warzywami

Przepis fitness: Meksykańskie tacos z tofu i warzywami

Nie musisz cały czas wykorzystywać tortilli do przygotowania wrapów, burrito czy quesadilli. A może by tak dać szansę innym przysmakom? Meksykańskie tacos to strzał w dziesiątkę. Do ich wypełnienia użyliśmy naszej mieszanki tofu i warzyw. Dzięki temu nadziewana tortilla jest odpowiednia dla wegetarian. I oczywiście nie brakuje w niej pysznych niskokalorycznych sosów ZERO, które pomogą stworzyć doskonałe doznania smakowe, bez konieczności dodawania zbędnych kalorii.

Składniki:

Meksykańskie tacos z tofu i warzywami - składniki

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

Sałatę dzielimy na większe kawałki. Kroimy pomidory cherry, paprykę, cebulę i ogórka na mniejsze kawałki i mieszamy wszystko razem z kukurydzą. Następnie przygotowujemy tofu, kroimy je w kostkę i doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką. Na rozgrzanej patelni spryskanej olejem w sprayu smażymy tofu przez około 3-5 minut. Na osobnej patelni lub w mikrofalówce podgrzewamy tortille i napełniamy je warzywami oraz smażonym tofu. Polewamy słodkim chili i miodowo-musztardowym sosem do smaku. Całe taco można skropić sokiem z limonki.

Meksykańskie tacos z tofu i warzywami
Wartości odżywcze

1 porcja (łącznie 6 porcji)

Wartość energetyczna201 kcal
Białko8 g
Węglowodany28 g
Tłuszcze5,5 g
Błonnik4 g

Dedykowany przepis na tacos spodoba się miłośnikom wrapów, burrito i innych przysmaków z tortilli. Świetnie nadaje się na przykład jako przekąska na piknik.

Zapraszamy do dzielenia się swoimi dziełami w mediach społecznościowych, oznaczając je #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *