Przepis fitness: Makowo-orzechowe paluszki z ciasta twarogowego

Przepis fitness: Makowo-orzechowe paluszki z ciasta twarogowego

Jeśli jesteś jedną z osób, które lubią słodkie jedzenie, z pewnością poprawimy ci nastrój poniższym przepisem ! Mamy przepis na bułki twarogowe, które można posypać makiem lub orzechami i polać pachnącym masłem. Przygotujmy ten przysmak wypełniony białkiem!

Składniki:

Do podania:

Składniki na paluszki twarogowe

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

Na początku przygotowujemy gładkie ciasto z twarogu, kaszy manny, mąki i jaj. Dzielimy je na dwie części i zwijamy w cienką rolkę każdą z nich rękoma. Wycinamy z nich małe kawałki nożem, które rękoma formujemy w paluszki. Paluszki gotujemy w większym garnku we wrzącej, osolonej wodzie. To, czy są gotowe rozpoznamy po ich unoszeniu się na powierzchni. Podajemy paluszki posypane mielonym makiem lub orzechami, cukrem i polane masłem. Delektujemy się tym słodkim smakołykiem!

Przepis fitness: Makowo-orzechowe paluszki z ciasta twarogowego
Wartości odżywczew 1 porcji (łącznie 2 porcje)
Kalorie361
Białko32 g
Węglowodany50 g
Tłuszcze4 g

Wierzymy, że ty też będziesz cieszyć się tą zdrowszą wersją pysznych paluszków twarogowych. Jeśli chcesz podzielić się przepisem z przyjaciółmi, nie zapomnij im go udostępnić.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *