Przepis fitness: Kremowy makaron z pieczonymi pomidorkami i fetą

Przepis fitness: Kremowy makaron z pieczonymi pomidorkami i fetą

Myślisz, że bezmięsne dania nie mogą mieć wystarczającą ilość białka? Dzisiejszy przepis przekona cię, że jest wręcz przeciwnie. Użyliśmy wysokobiałkowego makaronu zrobionego z roślin strączkowych. Poza swoim świetnym profilem odżywczym zaskoczy cię też przepysznym smakiem. Pasuje również doskonale do sera i pomidorów. Jeśli szukasz pomysłu na ciekawy, bezmięsny przepis, to ten szybki makaron będzie świetnym wyborem.

Składniki:

Przepis fitness: Kremowy makaron z pieczonymi pomidorkami i fetą

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

Włóż fetę i połówki pomidorków do naczynia do zapiekania i skrop wszystko oliwą z oliwek.

Kremowy makaron z pieczonymi pomidorkami i fetą - przygotowanie

Upiecz wszystko w piekarniku nagrzanym wcześniej do 180 °C przez 30 minut. W międzyczasie ugotuj makaron proteinowy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kiedy makaron będzie gotowy, wypłucz go w zimnej wodzie, ale odłóż wcześniej około 1-2 szklanki wody z makaronu. Rozgnieć upieczoną fetę z pomidorkami widelcem i dodaj drobno posiekany czosnek, bazylię, ugotowany makaron, zmielony czarny pieprz i jeśli to konieczne, wodę, w której gotował się makaron. Na koniec wymieszaj wszystko razem i podawaj. To danie smakuje najlepiej na świeżo i jeszcze ciepłe.

Kremowy makaron z pieczonymi pomidorkami i fetą
Wartości odżywcze1 porcja (w sumie 2 porcje)
Wartość energetyczna576 kcal
Białko40 g
Węglowodany56 g
Tłuszcze20 g
Błonnik6 g

Ten bezmięsny przepis z makaronem proteinowym i przepysznym, kremowym sosem zachwyci wszystkich wegetarian i może urozmaicić mięsną dietę.

Nie wahaj się podzielić z nami swoim dziełem w mediach społecznościowych, tagując #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *