Przepis fitness: Galette z gruszką i orzechami włoskimi

Przepis fitness: Galette z gruszką i orzechami włoskimi

Jeśli lubisz ciasta, pokochasz nasz przepis na galette. Do nadzienia wybraliśmy twarożek, gruszki i orzechy włoskie. Doskonale pasują do miękkiego ciasta, które nie zawiera drożdży, więc każdy może je przygotować. Musisz jedynie zdecydować, czy wolisz cieszyć się nim jako przekąską, czy na śniadanie.

Składniki na ciasto:

Składniki na nadzienie:

Inne składniki:

Gruszkowe galette z orzechami włoskimi - składniki

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

Zmieszaj kę, ksylitol i sól w misce. Następnie dodaj twaróg (30 g), olej kokosowy i wodę, a następnie wyrób ciasto tak, by nie było lepkie. Wstaw przygotowane ciasto do lodówki i zacznij przygotowywać nadzienie.

W drugiej misce wymieszaj twaróg i białko na gładko. Obierz gruszki i pokrój w cienkie plasterki. Następnie wyjmij schłodzone ciasto z lodówki i rozwałkuj na posypanej mąką nawierzchni, by uzyskać okrągły kształt. Następnie możesz zacząć smarować ciasto mieszanką z twarożkiem (zostaw około 3 cm odstępu od krawędzi bez nadzienia). Wyłóż pokrojone gruszki na wierzch. Posyp z wierzchu posiekanymi orzechami włoskimi.

Gruszkowe galette z orzechami włoskimi - przygotowanie

Złóż brzegi ciasta do środka i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz do uzyskania złocistego koloru w 180 °C przez około 30 minut. Odstaw do ostygnięcia przed krojeniem. Smacznego.

Gruszkowe galette z orzechami włoskimi

Informacje żywieniowe

1 kawałek (przepis na 8 kawałków)

Wartość energetyczna243 kcal
Białko10 g
Węglowodany23 g
Tłuszcze11 g
Błonnik6 g

Jeśli lubisz słodkie wypieki, to gruszkowe galette z orzechami na pewno cię zadowoli. Jest doskonałe do popołudniowej kawki.

Podziel się z nami swoimi dziełami na social mediach z tagiem #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *