Orzechy włoskie są cennym źródłem witamin, minerałów, białek, węglowodanów i zdrowych tłuszczów. Spośród wszystkich rodzajów orzechów mogą pochwalić się najwyższą zawartością kwasów tłuszczowych omega-3 i antyoksydantów. Możesz je wykorzystać do gotowania, pieczenia, przygotowywania ulubionych smoothies i owsianek, a także rozkoszować się chrupiącymi orzechami włoskimi jako zdrową przekąską.
Orzechy włoskie - chrupiące orzechy o wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3 i antyoksydantów
Orzechy włoskie to chrupiący i niezwykle zdrowy rodzaj orzechów o bogatym profilu odżywczym. Są pełne witamin, minerałów, węglowodanów, białek i zdrowych tłuszczów. Ponadto odznaczają się najwyższą zawartością kwasów tłuszczowych omega-3 i antyoksydantów spośród wszystkich rodzajów orzechów. Dzięki swojej naturalnej, niearomatyzowanej formie, możesz je wykorzystać do gotowania, pieczenia, ale także do przygotowywania ulubionych owsianek i smoothies. Możesz je również dodawać do jogurtów, kremów, sałatek, a także spożywać jako zdrową przekąskę.
Orzechy włoskie i ich zalety
- są pełne witamin, minerałów, węglowodanów, białek i zdrowych tłuszczów
- mają najwyższą zawartość kwasów tłuszczowych omega-3 i przeciwutleniaczy spośród wszystkich rodzajów orzechów
- świetnie nadają się zarówno do gorących, jak i zimnych dań
- służą jako zdrowa przekąska
Tabela wartości odżywczych
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 2738 kJ / 654 kcal |
Tłuszcze | 65,21 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,13 g |
Węglowodany | 13,71 g |
w tym cukry | 2,61 g |
Białko | 15,23 g |
Uwaga
Przechowywać w temperaturze do 25 °C i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Produkt może zawierać gluten, soję, orzechy ziemne i sezam.
Orzechy włoskie - GymBeam
Recenzja produktu
Ocena całkowita
klienta zweryfikowanego
100 %
Najbardziej przydatna pozytywna recenzja produktu
Najbardziej przydatna negatywna recenzja produktu
Ostrzeżenia:
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed wysoką temperaturą.