Przepis fitness: Domowy chleb bezglutenowy

Przepis fitness: Domowy chleb bezglutenowy

Złota, chrupiąca skórka, przepyszny smak i zapach, które sprawiają, że zapominamy o dietach i fakcie, że zrobiliśmy wykańczający 2-godzinny trening zaledwie wczoraj. Mówimy o chlebie, który jest przepyszną i szybką alternatywą dla śniadania, kolacji, lub szybką przekąską dla uzupełnienia twojej energii w ciągu dnia! Ale jest jeszcze lepiej, niż myślisz! Mamy dla ciebie przepis na bezglutenowy chleb, który jest pełen białka i który jest wzbogacony błonnikiem. Ma niską zawartość węglowodanów oraz niesamowity smak! Czy to dla ciebie brzmi jak marzenie? Nie musi! Chodź i upiecz ten wegański chleb z nami.

Składniki na ciasto:

Dodatkowe składniki:

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

Wymieszaj wszystkie rodzaje mąki, nasiona słonecznika, nasiona chia, babkę płesznik, proszek do pieczenia i sól w dużej misce, po czym dodaj mleko i ocet. Wymieszaj wszystko dobrze razem, aby powstało jednolite ciasto i pozostaw je na 5-10 minut. Przygotuj foremkę do pieczenia chleba i popsikaj ją oliwą w sprayu lub wyłóż papierem do pieczenia. Umieść ciasto w formie i piecz je w 180 ℃ przez mniej więcej 70 minut. Kiedy twój chleb będzie gotowy, wyjmij go z piekarnika i pokrój na 20 równych kawałków. Rozkoszuj się nim posmarowanym masłem z orzechów nerkowca z dodatkiem banana! Smacznego!

Przepis fitness: Domowy chleb bezglutenowy
Wartości odżywcze1 kromka (w sumie 20 kromek)
Kalorie113
Białko10 g
Węglowodany4 g
Tłuszcz4.5 g

Wierzymy, że już niedługo wypróbujesz ten bezglutenowy chleb sam i że posłuży ci on jako doskonała alternatywa dla twojego ulubionego pieczywa! Udostępnij ten przepis, aby uszczęśliwić również swoich najbliższych.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *