Fitness przepis: pyszne białkowe babeczki z polewą migdałową

Fitness przepis: pyszne białkowe babeczki z polewą migdałową

Czy chcesz dogodzić sobie jakąś słodkością , lecz próbujesz także zmniejszyć spożycie cukru? W takim przypadku, zdecydowanie powinnaś wypróbować nasz przepis na niezwykłe babeczki fitness. Gwarantujemy Ci, że będziesz niesamowicie zadowolona z niskiej zawartości w nich węglowodanów i cukru. Upiecz go więc razem z nami.

Na ciasto potrzebujemy:

Na przybranie (warstwę wierzchnią) potrzebujemy:

Na posypkę:

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

Najpierw, przygotuj ciasto. Użyj trzepaczki do jajek, aby wymieszać wszystkie płynne składniki w misce, a potem dodaj mąkę, masło z orzechów ziemnych , proszek do pieczenia, a także białko. Wymieszaj wszystko razem i wlej miksturę do silikonowych foremek na muffinki. Nalewaj ciasto tylko do 3/4 wysokości foremek , aby uniknąć wyciekania podczas pieczenia. Włóż foremki do piekarnika i piecz w 170 °C przez 18 minut.

Gdy ciasto jest w piekarniku, przygotujmy przybranie. Miękki ser, białko, Krople Aromatyzujące oraz masło migdałowe z kokosem i białą czekoladą włóż do miski i dokładnie wymieszaj. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodaj jeszcze jedną miarkę białka i ponownie wymieszaj. Następnie pozwól mu stężeć w lodówce.

Wyjmij upieczone muffinki z piekarnika, pozwól ostygnąć, polej przygotowaną polewą i posyp pokruszonymi migdałami. Zalecamy przechowywanie w lodówce, aby polewa nie topiła się. Mniam!

Fitness ReaFitness przepis: pyszne białkowe babeczki z polewą migdałowącipe: Delicious protein cupcakes with almond topping
Wartości odżywczedla 1 muffinki (ogółem 9 porcji)
Kalorie155
Węglowodany9 g
Białko16 g
Tłuszcze6 g

Upiecz swoje słodkie babeczki fitness i rozkoszuj się nimi bez wyrzutów sumienia. Pamiętaj, że nie przytyjesz od tych babeczek, więc ciesz się nimi! Zwłaszcza, że nie zawierają one prawie wcale cukru. Jeśli polubiłaś ten przepis, prosimy podzielić się nim ze znajomymi.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *