Przepis fitness: Wilgotne ciasto bananowe

Przepis fitness: Wilgotne ciasto bananowe

Ta babka jest dla osób, które lubią wilgotne desery o owocowym zapachu. Dzięki bananom zdecydowanie nie będzie sucha. Co więcej, z pewnością docenisz, jak pięknie będzie dzięki niej pachnieć cała kuchnia. Wybierzesz ją jako przekąskę czy do popołudniowej kawy?

Składniki:

Wilgotne ciasto bananowe - składniki

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

W misce wymieszaj olej z cukrem, jajkami, lekko rozgniecionymi dojrzałymi bananami i mlekiem na jednolitą masę. Następnie dodaj mąkębiałko, proszek do pieczenia i wymieszaj wszystko delikatnie, ale dokładnie. Posiekaj czekoladę i orzechy i wymieszaj z resztą mieszanki.

Wilgotne ciasto bananowe - przygotowanie

Przygotuj foremkę, popsikaj ją olejem kokosowym w sprayu lub natłuść odrobiną innego tłuszczu i posyp mąką. Przełóż mieszankę do przygotowanej foremki i upiecz w nagrzanym wcześniej piekarniku do 170°C przez około 50 minut. Sprawdź, czy ciasto jest upieczone poprzez wbicie wykałaczki. Jeśli ciasto lepi się jeszcze do wykałaczki, piecz je do momentu, aż przestanie. Pozostaw ciasto do całkowitego ostudzenia przed wyjęciem z foremki, aby zapobiec jego rozpadnięciu się. Możesz posypać je cukrem pudrem przed podaniem.

Wilgotne ciasto bananowe

Odkryj nasze bestsellery:

Wartości odżywcze

1 kawałek (w sumie 15 kawałków)

Wartość energetyczna205 kcal
Białko6 g
Węglowodany25 g
Tłuszcze9 g

Jeśli lubisz słodkie i wilgotne desery, które są wykonane z użyciem owoców, to ta babka bananowa jest doskonałym wyborem.

Nie wahaj się podzielić z nami swoim dziełem w mediach społecznościowych, tagując #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *