Przepis fitness: Makowiec z dżemem i migdałami

Przepis fitness: Makowiec z dżemem i migdałami

Kiedy miękkie ciasto spotyka się z chrupiącymi migdałami na powierzchni, to musi smakować obłędnie. Przygotowanie nie jest wcale skomplikowane i wszystko w moment będzie gotowe do pieczenia. Możesz cieszyć się nim wraz z kubkiem gorącej kawy lub innego napoju.

Składniki:

Składniki do przyozdobienia:

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

Zmieszaj mąkę z makiem, cukrem, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj jajka, olej i mleko, a następnie wymieszaj wszystko ostrożnie i dokładnie. Przelej ciasto do małej foremki do pieczenia (nasza miała wymiary 20×20 cm) i umieść ją w piekarniku nagrzanym do 180 °C na około 25 minut lub do momentu aż wykałaczka nie będzie wychodziła z niego sucha. Gdy ciasto będzie gotowe, wyjmij je z piekarnika. Kiedy będzie jeszcze ciepłe, posmaruj je dżemem śliwkowym na wierzchu i posyp je migdałami w płatkach. Zostaw je do ostygnięcia i gotowe. Możesz je podawać.

Makowiec z dżemem i migdałami

Odkryj nasze bestsellery:

Informacje żywieniowe 1 porcja (przepis na 9 kawałków)
Wartość energetyczna222 kcal 
Białko5 g
Węglowodany27 g
Tłuszcze10 g
Błonnik2 g

To proste i pyszne ciasto jest doskonałe na dni, kiedy masz ochotę upiec coś smacznego bez spędzania zbyt dużo czasu w kuchni. Zdecydowanie warte spróbowania.

Podziel się z nami swoimi dziełami na kanałach społecznościowych za pomocą hashtaga #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *