Przepis fitness: Jabłkowa Žemlovka pełna białka

Przepis fitness: Jabłkowa Žemlovka pełna białka

Przygotowaliśmy dla ciebie tradycyjny słowacki placek jabłkowy Žemlovka, ale tym razem w opcji fit! Jest ona pełna białka i zawiera minimalną ilość tłuszczu. Prawdopodobnie nie musimy cię bardziej zachęcać, więc pieczmy.

Składniki:

Składniki na słodką polewę:

  • 200 ml mleka

Mieszanka z białek jajek:

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

Na początek przygotujmy słodką polewę poprzez wymieszanie mleka, białka i ksylitolu. Umyj jabłka i drobno je zetrzyj.

Następnie przejdźmy do bułek, które pokrój na cienkie plasterki i zamocz z obu stron w przygotowanej polewie. Po namoczeniu umieść je w blaszce do pieczenia (my użyliśmy blaszki 25x  17 cm). Wyłóż warstwę startych jabłek, rozgniecionego twarożku, cynamonu oraz orzechów włoskich na bułkach i powtarzaj ten proces do momentu, aż wszystkie składniki zostaną zużyte. Ostatnia warstwa placka powinna składać się z jabłek i twarożku. Piecz ciasto składające się z takich warstw przez 30 minut w 185 ℃. W międzyczasie użyj miksera, aby przygotować sztywną pianę z białek jajek, ksylitolu i szczyty soli. Po 30 minutach pieczenia rozprowadź ją na cieście i piecz przez kolejne 10 minut w 170 ℃. Smacznego!

Przepis fitness: Jabłkowy bread pudding pełen białka fitness
Wartości odżywczejednej porcji (w sumie 4 porcje)
Kalorie461
Białko22 g
Węglowodany42 g
Tłuszcze6 g

Wierzymy, że polubisz tę wersję fit tradycyjnego placka jabłkowego i że ucieszysz swoich ukochanych tym przepisem. Jeśli przepis ci się podobał, nie zapomnij wspomóc go poprzez udostępnienie.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *