Przepis fitness: Ciasto red velvet z nadzieniem z twarożku

Przepis fitness: Ciasto red velvet z nadzieniem z twarożku

Kto lubi ciasta naked? Mówimy oczywiście o ciastach, które są „nagie” i widać wszystkie ich warstwy. W tym przypadku widać na pierwszy rzut oka, że jest to przepyszny ciasto red velvet, które doskonale uzupełnia nadzienie z kremowego twarożku. Na pewno zakochasz się w tym przysmaku.

Składniki na ciasto:

Składniki na krem:

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

Wbij jajka do miski, dodaj ksylitol i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj mleko acidofilne, olej, sproszkowanego buraka, mąkę, kakao w proszku, waniliowe krople smakowe i dokładnie wymieszaj.

Ciasto red velvet z nadzieniem z twarożku - ciasto

Na koniec dodaj proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj raz jeszcze. Przelej masę do foremki do pieczenia (nasza miała 24 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia, umieść w piekarniku nagrzanym do 170 °C i piecz przez 45 minut. Czas pieczenia możesz ocenić za pomocą wykałaczki: jeśli po włożeniu w ciasto wychodzi z przyklejoną do niej masą, ciasto nie jest jeszcze gotowe. W takim wypadku piecz jeszcze przez około 10 minut.

Kiedy ciasto się upiecze i ostygnie, podziel jego wysokość na dwie połówki. Da ci to dwie niskie warstwy ciasta.

Wymieszaj twaróg, waniliowe białko w proszku i ksylitol ze sobą w misce i dodaj krople smakowe. Wymieszaj wszystko dokładnie i możesz zaczynać układać warstwy. Wyłóż 50 g truskawkowego Jammy Spread na dolną warstwę. Na nią wyłóż połowę kremu i rozsmaruj równo na powierzchni.

Ciasto red velvet z nadzieniem z twarożku - układanie warstw

Następnie umieść drugą warstwę ciasta na górze i ponownie posmaruj pozostałym Jammy Spread i resztą kremu. Posyp całość pokruszonymi liofilizowanymi malinami, by pięknie ozdobić całe ciasto. Gotowe! Wystarczy tylko wstawić do lodówki i poczekać aż nieco stężeje i można podawać.

Ciasto red velvet z nadzieniem z twarożku

Odkryj nasze bestsellery:

Informacje żywieniowe 1 kawałek (przepis na 12 kawałków)
Wartość energetyczna200 kcal
Białko9 g
Węglowodany17 g
Tłuszcz10 g
Błonnik3 g

Jeśli lubisz tak zwane „ciasta naked”, na pewno pokochasz tę wersję red velvet, która wygląda świetnie, a smakuje jeszcze lepiej.

Podziel się z nami swoimi dziełami na kanałach social media za pomocą hashtaga #gymbeampl

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *