Przepis fitness: Bananowe muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady

Przepis fitness: Bananowe muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady

Muffinki to prosty, szybki deser, który możesz przygotować prawie ze wszystkiego. Mogą one być deserem do kawy lub odżywczą przekąską do szkoły, pracy lub na wycieczkę. Masz jakieś przejrzałe banany na swoim kuchennym blacie? Doskonale! To właśnie ich będziemy potrzebować. Możesz użyć ich, aby stworzyć przepyszne muffinki bananowe z kawałkami czekolady i masłem orzechowym. Dosłownie każdy może przygotować ten przepis. Dodatkowo nie będziesz potrzebować mąki! Przygotujmy ten bezglutenowy rarytas.

Składniki:

Składniki na bananowe muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

Użyj blendera ręcznego, aby zmiksować banany z jajkami, masłem orzechowym, syropem klonowym, i kilkoma kroplami soku z cytryny na gładką masę. Następnie dodaj sodę do pieczenia do ciasta i na koniec około ⅔ czekoladowych kulek. Przygotuj silikonowe foremki do muffinek i wypełnij je ¾ ciasta, posyp pozostałymi kulkami czekoladowymi. Piecz muffinki w 180 °C for przez około 20-25 minut. Wyjmij muffinki z piekarnika i pozostaw je na kilka minut do ostudzenia. Podawaj i rozkoszuj się!

Przepis fitness: Bananowe muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady

Wartości odżywcze

1 muffinka (w sumie 8 muffinek)

Kalorie165
Białko6 g
Węglowodany15 g
Tłuszcz9 g

Wierzymy, że będziesz się rozkoszować tymi prostymi, zdrowymi, bezglutenowymi muffinkami bananowymi z masłem orzechowym i kawałkami czekolady. Nie zapomnij podzielić się tą świetną przekąską ze swoimi znajomymi.

Nie wahaj się podzielić z nami swoim dziełem w mediach społecznościowych przy użyciu #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *