Przepis fitness: Babka łącząca idealny smak cytryn i pistacji

Przepis fitness: Babka łącząca idealny smak cytryn i pistacji

Orzechy dla nas idealnym składnikiem do wypieków. Jednakże w naszym kolejnym słodkim przepisie wybraliśmy te niekonwencjonalne – pistacje! I jako iż chcemy, aby tak wielu z was, jak to możliwe, mogło cieszyć się tym rarytasem, przygotowaliśmy tę fenomenalną babkę cytrynową w wersji bez laktozy! Nie wahaj się i pieczmy. Ciesz się miękkim ciastem i doskonałym pistacjowym smakiem!

Składniki:

Składniki na babkę cytrynową

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

Oddziel żółtka od białek jajek i ubij je z cukrem. Ubijaj je tak długo, aż cukier połączy się z żółtkami i wszystko się zagęści. Następnie dodaj olej, wodę, sok z cytryny, mąkę, proszek do pieczenia i wymieszaj wszystko dobrze razem. W osobnej misce ubij białka ze szczyptą soli na pianę po czym ostrożnie wymieszaj je z masą drewnianą łyżką. Na koniec dodaj również posiekane pistacje. Wlej masę do natłuszczonej foremki na babkę i posypanej bułką tartą lub grubo zmieloną mąką. Piecz ciasto w temperaturze 150 ° C przez około 30 minut. Następnie podnieś temperaturę do 170 ° C i piecz ciasto przez mniej więcej kolejne 10 minut. Twoja babka będzie wystarczająco upieczona, kiedy włożysz w nią drewnianą wykałaczkę i po wyjęciu będzie ona sucha. Pozostaw babkę do ostudzenia w foremce zanim ją pokroisz. Potem wyjmij ją z foremki i przyozdób masłem pistacjowym. Pokrój ją, podawaj i rozkoszuj się!

Przepis fitness: Babka łącząca idealny smak cytryn i pistacji
Wartości odżywcze1 kawałek (w sumie 15 kawałków)
Kalorie155
Białko4 g
Węglowodany19 g
Tłuszcz7 g

Wierzymy, że ten puszysty przepis na babkę cytrynową z pistacjai wywoła uśmiech na twojej twarzy i że będziesz tak samo podekscytowany jak my, kiedy go wypróbujesz! Jeśli podobał ci się ten przepis, będziemy przeszczęśliwi, jeśli wspomożesz go poprzez udostępnienie.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *