Przepis fitness: Babka jagodowo-bananowa

Przepis fitness: Babka jagodowo-bananowa

Jak przygotować niezwykle wilgotną babkę? Dzisiaj postanowiliśmy przygotować ten owocowy przysmak, który przekonał nas do siebie już po pierwszym kęsie. Do ciasta dodaliśmy banana i mleko, dzięki czemu nie musisz się martwić, że będzie zbyt suche i trudne do zjedzenia. Zawiera ono jednak również białko w proszku i jagody, które oprócz wspaniałego smaku, pomagają również stworzyć piękną konsystencję.

Składniki:

Składniki do dekoracji:

Babka jagodowo-bananowa - składniki

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

W misce wymieszaj mąki, białko w proszku, proszek do pieczenia i ksylitol.

Babka jagodowo-bananowa - suche składniki

Następnie dodaj olej, mleko, rozgniecionego banana i jajka do suchej mieszanki.

Babka jagodowo-bananowa - przygotowanie ciasta

Dokładnie wymieszaj wszystko razem, a na koniec dodaj liofilizowane jagody.

Weź formę do ciasta i spryskaj ją sprayem do gotowania, aby zapobiec przywieraniu ciasta. Rozgrzej piekarnik do 160°C i piecz przez 30 minut. Następnie zwiększ temperaturę do 180°C i piecz przez kolejne 20 minut. Gdy ciasto będzie gotowe (sprawdź wykałaczką; ciasto nie powinno się do niej przyklejać), rozpuść czekoladę z mlekiem (w mikrofalówce lub przy użyciu podwójnego garnka i silikonowej torebki) i polej nią ciasto. Udekoruj ciasto liofilizowanymi jagodami i startą skórką z pomarańczy, a następnie pozostaw do ostygnięcia. Podawaj po ostygnięciu i ciesz się smakiem!

Babka jagodowo-bananowa

Odkryj nasze bestsellery:

Wartości odżywcze

1 porcja (łącznie 12 porcji)

Wartość energetyczna181 kcal
Białko7 g
Węglowodany21 g
Tłuszcze7 g
Błonnik3 g

Ta wilgotna babka może być świetnym dodatkiem do śniadania; wystarczy dodać trochę twarogu, jogurtu greckiego lub popularnego masła orzechowego. Świetnie nadaje się również jako szybka przekąska.

Zachęcamy do udostępniania przygotowanych kreacji kulinarnych w mediach społecznościowych, oznaczając je hashtagiem #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *