Przepis fitness: 3 Pasty pełne białka

Przepis fitness: 3 Pasty pełne białka

Pasty są doskonałe jako przekąska, na śniadanie lub kolację. Mają kilka zalet. Są przepyszne i nie wymagają skomplikowanego przygotowania. W kilka minut będziesz mieć jedzenie na stole. Wszystko, co musisz zrobić, to dodać warzywa, chleb i gotowe. Te pasty mogą być wykorzystywane również jako dip do nachosów.

Pasta cebulowa

Drobno posiekana cebulka często jest dodawana do past. Tym razem ją usmażyliśmy. Pasta zyskała dzięki temu zupełnie nowy wymiar smaku. Też wypróbuj ten trik.

Składniki:

  • 200 g jogurtu greckiego z 0% tłuszczu
  • 50 g majonezu light
  • 2 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 gałązki młodej cebulki
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • kilka kropli octu z białego wina
  • szczypta soli
  • oliwa z oliwek w sprayu
Pasta cebulowa - składniki

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

Podgrzej patelnię popsikaną wcześniej oliwą z oliwek w sprayu. Dodaj drobno posiekaną szalotkę z czosnkiem i lekko podsmaż. Dodaj kilka kropli octu winnego i podsmaż, mieszając co jakiś czas, aż szalotka zacznie się karmelizować.

Dodaj majonez, jogurt grecki, musztardę Dijon i mieszankę z patelni do miski. Posiekaj drobno szczypiorek i również dodaj do mieszanki. Przypraw solą według potrzeby. Wymieszaj, aż wszystko się połączy. Przykryj pastę i włóż do lodówki, aż będzie gotowa do podania.

Pasta cebulowa

Wartości odżywcze

Dla całej porcji

Wartość energetyczna378 kcal
Białko25 g
Węglowodany23 g
Tłuszcze20 g
Błonnik3 g

Pasta z tuńczyka

Jeśli lubisz pasty, które są pełne białka, to ta pasta z tuńczyka będzie doskonałym wyborem. Idealna jako przekąska, na śniadanie lub lekka jako kolacja.

Składniki:

Sposób przygotowania:

Obierz szalotkę, posiekaj drobno i włóż do miski. Następnie dodaj tuńczyka, jogurt, majonez lightoliwę z oliwek i paprykę. Zblenduj wszystko blenderem imersyjnym przez kilka sekund, aby nadać paście idealnej konsystencji. Następnie przyozdób ziołami i podaj.

Pasta z tuńczyka

Wartości odżywcze

Dla całej porcji

Wartość energetyczna632 kcal
Białko70 g
Węglowodany16 g
Tłuszcze32 g

Odkryj nasze bestsellery:

Pasta à la tzatziki

Ta pasta jest dla osób, które lubią świeże smaki. Jest również idealna jako dip do mięsa.

Składniki:

  • 200 g jogurtu greckiego z 0% tłuszczu
  • 70 g majonezu light
  • 1 świeży ogórek
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z ½ cytryny
  • sól do smaku
  • czarny pieprz do smaku
  • zioła do smaku i zgodnie z preferencjami

Sposób przygotowania:

Umyj ogórka i zetrzyj na grubych oczkach bez obierania. Posól go odrobinę i odstaw na 10 minut. Następnie odciśnij nadmiar wody z ogórka i dodaj rozgnieciony czosnek i wymieszaj. Na koniec dodaj jogurt grecki, majonez light, sok z połówki cytryny, sólczarny pieprz i zioła do smaku. Koperek jest idealny, ale jeśli nie boisz się eksperymentować, to możesz również wykorzystać miętę lub melisę. Wymieszaj wszystko razem i gotowe. Następnie po prostu schłodź i podawaj.

Pasta à la tzatziki

Wartości odżywcze

Dla całej porcji

Wartość energetyczna360 kcal
Białko21 g
Węglowodany15 g
Tłuszcze24 g

Jak widzisz, przygotowanie tych lekkich past wcale nie jest trudne. Możesz mieć doskonałe śniadanie, przekąskę lub kolację gotowe w moment. Po prostu dodaj chleb, warzywa i to tyle.

Nie wahaj się podzielić z nami swoim dziełem w mediach społecznościowych, tagując #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *