Przepis fitness: Wrapy z tortilli z tofu i sosem miodowo-musztardowym

Przepis fitness: Wrapy z tortilli z tofu i sosem miodowo-musztardowym

Nagle zrobiłeś się głodny? W takim razie z pewnością spodoba Ci się nasz dzisiejszy przepis. Jego największą zaletą jest szybkie przygotowanie. W kuchni nie spędzisz więcej niż dziesięć minut, przygotowując to danie. Połączenie tortilli, tofu i warzyw doskonale uzupełnia pyszny sos miodowo-musztardowy. W przepisie nie znajdziesz też mięsa, dzięki czemu idealnie nadaje się dla wegetarian lub każdego, kto próbuje ograniczyć spożycie mięsa z jakiegokolwiek powodu.

Składniki:

Wrapy z tortilli z tofu i sosem miodowo-musztardowym - składniki

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

Odsączamy tofu z solanki i usuwamy nadmiar wody za pomocą papierowego ręcznika. Kroimy tofu w paseczki i doprawiamy do smaku.

Wrapy z tortilli z tofu i sosem miodowo-musztardowym - przyprawianie tofu

Rozgrzewamy patelnię spryskaną olejem w sprayu i smażymy tofu ze wszystkich stron na złoty kolor. W międzyczasie przygotowujemy warzywa. Jeśli nie masz gotowej mieszanki, pokrój sałatę na mniejsze kawałki, a marchewkę w cienkie paseczki. Drobno siekamy również obraną cebulę. Mieszamy wszystkie warzywa w misce w celu połączenia smaków. Tortillę możesz podgrzać na patelni, aby ułatwić sobie pracę. Wypełniamy ją przygotowanymi warzywami, tofu i doprawiamy sosem. Możesz też udekorować danie nasionami sezamu.

Wrapy z tortilli z tofu i sosem miodowo-musztardowym - nadziewanie tortilli

Na koniec wystarczy zawinąć w placki przygotowane składniki i gotowe. Taką tortillę możesz zabrać do pracy jako szybki i wygodny lunch.

Wrapy z tortilli z tofu i sosem miodowo-musztardowym
Wartości odżywcze

1 porcja (łącznie 3 porcje)

Wartość energetyczna313 kcal
Białko14,5 g
Węglowodany43 g
Tłuszcze8,5 g
Błonnik3,5 g

Jeśli szukasz szybkiego przepisu na lunch, to ta tortilla z tofu zdecydowanie Cię nie zawiedzie. Dzięki temu, że użyliśmy tofu zamiast mięsa, tego typu posiłkiem mogą delektować się również wegetarianie.

Zapraszamy do dzielenia się swoimi dziełami kulinarnymi w mediach społecznościowych, oznaczając je #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *