Przepis fitness: Szybki dorsz z cytrynowo-maślanym sosem

Przepis fitness: Szybki dorsz z cytrynowo-maślanym sosem

Ryby są jednym z najlepszych źródeł kwasów tłuszczowych omega-3 i witaminy D, są pełne niezbędnych składników odżywczych i łatwo się je przygotowuje! Właśnie dlatego przygotowaliśmy dziś dla ciebie przepis na maślanego dorsza w cytrynowym sosie podawanego z chrupiącymi warzywami i smażonymi warzywami. Ten przepis jest idealny dla osób, które zwracają uwagę na swoją wagę i dbają o swoje zdrowie. Poza przepysznymi smakami ten przepis zawiera mnóstwo białka i kwasów tłuszczowych omega-3, które mają pozytywny wpływ na funkcjonowanie serca i mózgu! Bierzmy się do roboty!

Składniki:

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Przygotowanie:

Umyj dorsza, dobrze go osusz ręcznikiem papierowym i dopraw przyprawą do ryb, zmielonym czarnym pieprzem i solą z obu stron. Podsmaż rybę z obu stron przez około 4 minuty (w zależności od tego, jak gruba jest twoja ryba) na patelni polanej oliwą. Kiedy ryba będzie się smażyć, wymieszaj rozpuszczone masło z sokiem z cytryny i z posiekanym na cienkie plasterki czosnkiem. Wlej ten maślany sos na patelnię, kiedy ryba będzie zrobiona do połowy. Kiedy ryba będzie usmażona, zdejmij ją z ognia i posyp świeżymi ziołami. Podawaj rybę z pieczonymi ziemniakami, warzywami i maślanym sosem. Smacznego!

Przepis fitness: Szybki dorsz z cytrynowo-maślanym sosem
Wartości odżywcze1 porcja (w sumie 3 porcje)
Kalorie186
Białko25 g
Węglowodany2 g
Tłuszcz10 g

Wierzymy, że spodoba ci się ten przepis na dorsza w cytrynowo-maślanym sosie. Będziemy wdzięczni, jeśli go udostępnisz.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *