Przepis fitness: Słodkie batoniki z kremem twarogowym

Przepis fitness: Słodkie batoniki z kremem twarogowym

Lubisz próbować nowych przepisów na desery? W takim razie te słodkie batoniki są dla Ciebie odpowiednim wyborem. Postanowiliśmy zamienić bitą śmietanę na twaróg, do którego dodaliśmy dodatkową porcję białka. Dzięki temu batoniki stają się pełną białka przekąską, którą można delektować się nawet po treningu.

Składniki na ciasto:

Składniki do dekoracji:

Słodkie batoniki z kremem twarogowym - składniki

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

Zaczynamy od rozgrzania piekarnika do 150°C, a następnie przystępujemy do przygotowania ciasta. W misce łączymy wszystkie składniki: ksylitol, żółtka jaj, krople smakowe i sok z cytryny. Dokładnie ubijamy, aż cała mieszanka zyska jaśniejszy kolor i znacznie zwiększy objętość. Proces ubijania ciasta powinien zająć około 7 minut.

Słodkie batoniki z kremem twarogowym - ubijanie masy

Następnie bierzemy silikonową formę do domowych batonów, spryskujemy ją olejem do gotowania i napełniamy do ⅔ wysokości. Umieszczamy ją w piekarniku rozgrzanym do 150°C i pieczemy przez około 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 100°C i pieczemy przez kolejne 20 minut. Na koniec wyłączamy piekarnik, ale go nie otwieramy. Czekamy, aż batony wyschną w piekarniku i całkowicie ostygną. Następnie możemy je wyjąć i ostrożnie wyjąć z formy, używając noża, aby je podważyć w razie konieczności.

Następnie przygotowujemy krem. Ubijamy twaróg z białkiem w proszku i używamy go do udekorowania każdego batonika. Posypujemy odrobiną liofilizowanego smoczego owocu i gotowe.

Słodkie batoniki z kremem twarogowym

Odkryj nasze bestsellery:

Wartości odżywcze 1 batonik (łącznie 8 batoników)
Wartość energetyczna75 kcal
Białko7 g
Węglowodany5 g
Tłuszcze3 g

Chcesz delektować się tą pełną białka rozkoszą? Najwyższy czas, żeby rozpocząć pieczenie!

Zapraszamy do udostępniania przygotowanych deserów w mediach społecznościowych, oznaczając je hashtagiem #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *