Przepis fitness: Placki z ciecierzycy z dipem twarogowym

Przepis fitness: Placki z ciecierzycy z dipem twarogowym

Jeśli lubisz rośliny strączkowe, pokochasz te placki z ciecierzycy. Są łatwe w przygotowaniu, a w rezultacie zapewniają pyszny przysmak o wyjątkowej zawartości składników odżywczych. Placki mogą być podawane samodzielnie lub jako dodatek, np. do mięsa lub jego roślinnych zamienników. Doskonale komponują się z dipem twarogowym.

Składniki na placki:

Składniki na dip:

Przepis fitness - Placki z ciecierzycy z dipem twarogowym

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

Zaczynamy od przygotowania dipu twarogowego. W misce mieszamy twaróg, oliwę z oliwek, mielony czosnek, drobno posiekaną natkę pietruszki, sól i czarny pieprz. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki. Następnie przechodzimy do przygotowania placków.

Wyjmujemy ciecierzycę z opakowania, opłukujemy, a następnie blendujemy. Dodajemy jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki, drobno starty parmezan, mąkę, sól, pieprz i kminek. I mieszamy wszystko razem.

Powinniśmy uzyskać twardą, lekko klejącą się mieszankę, z której formujemy mniejsze placki. Smażymy placki z obu stron na złoty kolor na rozgrzanej patelni spryskanej oliwą z oliwek. Podajemy je wraz ze schłodzonym dipem, udekorowane odrobiną natki pietruszki.

Odkryj nasze bestsellery:

Wartości odżywcze 1 porcja (łącznie 2 porcje)
Wartość energetyczna479 kcal
Białko37 g
Węglowodany45 g
Tłuszcze15 g
Błonnik8 g

Jeśli lubisz proste, ale niezwykle smaczne przepisy, zakochasz się w tych plackach.

Zachęcamy do udostępniania przygotowanych dań w mediach społecznościowych, oznaczając je hashtagiem #gymbeampl.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *