Są pyszne, zdrowe i fit. Z pewnością więc pokochasz nasze soczyste muffinki jabłkowe. Ponadto są łatwe w przygotowaniu i każdy może je upiec. Muffinki zawierają tylko zdrowe składniki, takie jak owoce, masło orzechowe i mąkę migdałową, które dostarczą Ci energii i zachwycą Twoje zmysły smaku. Smacznego!
Potrzebujemy:
- 200 g puree jabłkowego
- 40 g mąki migdałowej ze zmielonych migdałów
- 20 g mąki kokosowej
- 2 jajka
- 1 łyżka masła z orzechów nerkowca
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- ½ łyżeczki przyprawy do piernika
Te produkty mogą Cię zainteresować:
Sposób przygotowania:
Aby przyrządzić puree jabłkowe, na początek miksujemy pokrojone jabłka, a następnie je gotujemy. Odstawiamy puree jabłkowe do ostygnięcia, następnie dodajemy migdały i mąkę kokosową, sodę oczyszczoną, przyprawę do piernika, masło z orzechów nerkowca i żółtka jaj. Z masy wyrabiamy gładkie ciasto. Białka ubijamy na pianę, którą wykładamy na ciasto. Przygotowaną masę przekładamy do foremek na muffinki. Następnie pieczemy muffinki przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Muffinki podajemy udekorowane niskokalorycznym syropem. Smacznego!
Nie możesz się doczekać naszego przepisu fitness? Napisz nam, jakie przepisy na muffinki wykorzystujesz podczas pieczenia w domu. Będzie nam miło, jeśli podzielisz się z nami swoimi ulubionymi przepisami na jabłka, a także wesprzesz ten artykuł poprzez udostępnianie.
DODAJ NOWY KOMENTARZ