Mamy dla ciebie kolejny przepyszny przepis fitness, w którym zakochasz się od pierwszej chwili. Muffiny z proteinowym masłem orzechowym Nuts & Whey, szczyptą cynamonu, mrożonymi owocami i migdałami staną się jednym z twoich ulubionych przepisów. Nie tylko ze względu na ich proste przygotowanie, ale i dlatego, że mają zbilansowane wartości odżywcze.
Co potrzebujemy, aby je przygotować:
- 2 banany
- 2 jajka
- 2 1/2 łyżek miodu
- 2 łyżki czekoladowego masła orzechowego Nuts & Whey
- 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej (drobnej)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- szczypta cynamonu
- 6 do 7 łyżek mleka sojowego (według potrzeby)
- 50 gramów posiekanych migdałów
- mrożone owoce
Te produkty mogą Cię zainteresować:
Sposób przygotowania:
- Rozgnieć banany, dodaj jajka i ubij, aby powstała sztywna piana
- Dodaj miód i czekoladowe masło orzechowe Nuts & Whey. Ponownie wymieszaj.
- Połącz mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj z płynną mieszanką.
- Dodaj mleko w zależności od potrzeby i na końcu posiekane migdały.
- Wypełnij foremki na muffiny masą (około ⅔ objętości) i wyłóż na wierzch mrożone owoce.
- Piecz przez 30 do 35 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej do 170°C.
Pozostaw muffiny do ostudzenia na chwilę i podawaj. Możesz odświeżyć je bezkalorycznym syropem truskawkowym, czekoladowym, kokosowym lub z orzechów laskowych. Możesz też rozkoszować się nimi z naszym nowym masłem orzechowym z kokosem. Smacznego!
DODAJ NOWY KOMENTARZ