Przepis fitness: Muffiny z białkowym masłem orzechowym Nuts & Whey

Przepis fitness: Muffiny z białkowym masłem orzechowym Nuts & Whey

Mamy dla ciebie kolejny przepyszny przepis fitness, w którym zakochasz się od pierwszej chwili. Muffiny z proteinowym masłem orzechowym Nuts & Whey, szczyptą cynamonu, mrożonymi owocami i migdałami staną się jednym z twoich ulubionych przepisów. Nie tylko ze względu na ich proste przygotowanie, ale i dlatego, że mają zbilansowane wartości odżywcze.

Co potrzebujemy, aby je przygotować:

  • 2 banany
  • 2 jajka
  • 2 1/2 łyżek miodu
  • 2 łyżki czekoladowego masła orzechowego Nuts & Whey
  • 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej (drobnej)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • szczypta cynamonu
  • 6 do 7 łyżek mleka sojowego (według potrzeby) 
  • 50 gramów posiekanych migdałów
  • mrożone owoce

Te produkty mogą Cię zainteresować:

Sposób przygotowania:

  1. Rozgnieć banany, dodaj jajka i ubij, aby powstała sztywna piana
  2. Dodaj miód i czekoladowe masło orzechowe Nuts & Whey. Ponownie wymieszaj.
  3. Połącz mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj z płynną mieszanką.
  4. Dodaj mleko w zależności od potrzeby i na końcu posiekane migdały.
  5. Wypełnij foremki na muffiny masą (około ⅔ objętości) i wyłóż na wierzch mrożone owoce.
  6. Piecz przez 30 do 35 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej do 170°C.
Przepis fitness: Muffiny z białkowym masłem orzechowym Nuts & Whey

Pozostaw muffiny do ostudzenia na chwilę i podawaj. Możesz odświeżyć je bezkalorycznym syropem truskawkowym, czekoladowym, kokosowym lub z orzechów laskowych. Możesz też rozkoszować się nimi z naszym nowym masłem orzechowym z kokosem. Smacznego!

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *